Коледна украса – как да декорираме стилно и ефектно

Декември вече чука на вратата и все още се опитвате да въздържите желанието си за създаване на перфектната коледна украса у дома? Или пък е началото на празничния месец в края на годината и вече е съвсем допустимо да направите коледен шопинг с красива украса за дома?

Позволете да ви споделим няколко съвета за създаване на стилна и ефектна коледна украса с вкус, лишена от старомоден кич и помпозност. Следвайки ги ще успеете да изградите декорация, създаваща празнично настроение и улавяща най-съвременните тенденции в коледното украсяване.

Правило №1 за стилна коледна украса – внимавайте с комбинациите

Декорация за Коледа

Един от основните проблеми, които допускаме, когато пазаруваме в магазина за нова коледна украса е, че нямаме обща картина, която да съблюдаваме. Не се хвърляйте на всеки красив коледен артикул, който ви грабне вниманието, преди да сте обмислили как точно ще се комбинира с останалите украшения.

Почерпете вдъхновение от наличното в магазина, след това планирайте цялостната концепция – стилово и цветово – и чак тогава може да се заловите с купуването на конкретни продукти. Това е най-успешната стратегия за изграждане на хармонична коледна декорация в целия дом. Впрочем, добре е да следвате една и съща линия за всяко помещение, което предстои да бъде украсено.

Изберете няколко цвята за коледната украса и се придържайте към тях

Особено, ако ще декорирате елха, най-добре е да изберете два, до 3 основни цвята, към които да се придържате. Не е задължително червеното непременно да присъства, особено ако всяка година наблягате именно на него. Хубавото е, че по магазините има достатъчно цветово разнообразие, така че вариантите са много. Ако търсите магазин с голямо разнообразие от коледна украса на ниски цени, TeMax.bg е идеално място за покупка.

Внимавайте при комбиниране на различни цветови гами. Когато избирате украшения с брокат, внимавайте при цветовото им съчетаване с останалите украшения

Не прекалявайте с броя коледни украшения

Нека претрупването на украсата остане в миналото и коледните филми. Прекалено много украса не е функционална и създава леко задушаваща обстановка, която съвсем не е благоприятна за празниците. Все пак се очаква много близки, приятели и роднини да преминат през дома ви и е добре не само да са впечатлени от украсата ви, но и да могат да преминават около нея, без да се случва мини бедствие при всяко по-жизнено движение в стаята.

Кои са най-актуалните тенденции в коледната украса

Според последните тенденции е добре да заложите на минималистична, но ефектна коледна украса. Едноцветните лампички са страхотно попадение. Те са перфектният декоративен елемент, който ще внесе много уют и топлота в дома. Освен на елхата може да ги поставите по рафтове, прозорци или да висят от тавана.

По-естествените цветове са за предпочитане. В зависимост от интериора на дома ви, дори и едноцветната украса би могла да бъде страхотно решение за Коледа. Може да използвате зелен гирлянд, наподобяващ клонки на вечнозелено дърво и шишарки за създаването на естествена зимна обстановка. Не се отказвайте от коледния венец за врата – той продължава да е актуален. Модерно е да се използват и коледни възглавници. Всички тези артикули може да намерите и онлайн в сайтове като TeMax.bg.

Dob4o

Подробна информация как може да купувате от китайския Aliexpress с намаления и промоции. Безплатна информация за Колактив 3 на Аквасорс, който се предлага в сайта kolastra.eu.