Каква е разликата между протеини и гейнъри

Ако искате да имате изваяни големи мускули и да постигнете пълния потенциал на тялото си, тренировките са правилният път.

Оказва се обаче, че качването на мускулна маса е доста сложен процес и шанса да осъществите идеала си само с тренировки е минимален.

При интензивно трениране тялото изчерпва важните хранителни ресурси, които изграждат мускулните влакна, и всъщност е възможно да зациклите на едно място.

Ето защо фитнес добавките са незаменима част от режима на атлетите и фитнес ентусиастите.

Протеин или гейнър да приемате за мускулна маса

Протеин цена

Протеиновите добавки и мас гейнърите са важна част от хранителния режим на всеки спортист и фитнес ентусиаст, който държи да постига резултати.

Протеините са основните компоненти на мускулните влакна, затова приемът им чрез добавки е ключов за изграждането на нови мускулни влакна.

След тренировка тялото изчерпва естествените си ресурси и е възможно да настъпи мускулен разпад. Добавките помагат на разкъсаните мускулните влакна да се възстановят и да настъпи синтез на протеини за нарастване на масата.

Когато тренирате интензивно и целите наистина да уголемите мускулите си обаче протеиновите добавки не са достатъчни. Тук на помощ идват мас гейнърите.

Разликата между гейнъри и протеини е в това, че гейнърите всъщност съдържат протеини в състава си, но не само. В тях присъстват и въглехидрати и мазнини, които осигуряват на тялото достатъчно калории, за да натрупате видимо по-голяма маса.

Често единична доза гейнър може да ви добави много повече протеини, отколкото една доза от протеинова добавка, но заедно с това ще запълни всички калорийни нужди на тялото.

В Workout.bg можете да намерите гейнъри с чисти съставки, които ще ви помогнат да осъществите фитнес целите си и да се наслаждавате на завидно тяло.

Недостатъкът на гейнърите пред протеините е в това, че има по-голям риск от натрупване на подкожни мазнини, но за това има решение.

Ако тренирате достатъчно въглехидратите и мазнините от добавката със сигурност ще се трансформират в енергия. Освен това качествените гейнъри от премиум клас съдържат сложни и бавно усвоими въглехидрати, които намаляват риска от натрупването на мазнини.

Гейнърите са подходящият избор за хора, които се стремят към покачване на теглото и чистата мускулна маса, но нямат възможност да се хранят здравословно в големи количества. Често съвременният човек няма време да си приготви истински пълноценен обяд, затова един шейк с гейнър върши чудесна работа.

Протеиновите добавки са достатъчни ако си набавяте достатъчно калории чрез храната, но при интензивни тренировки и забързано ежедневие това рядко е възможно.

Разгърнете пълния потенциал на тялото си с високоефективните добавки на достъпни цени от Workout.bg.

Dob4o

Подробна информация как може да купувате от китайския Aliexpress с намаления и промоции. Безплатна информация за Колактив 3 на Аквасорс, който се предлага в сайта kolastra.eu.