Предимства на изкуствената трева

Замисляли ли сте се някога какви могат да са ползите от изкуствената трева? Ако си направите една таблица и започнете да отбелязвате плюсовете и минусите в сравнение с естествената, ще видите колко практично е това решение, казват от Praktis.bg.

Летата в нашата страна са доста засушливи, а в подобни условията на суша доста собственици на крайградски къщи и вили откриват, че поддържането на красива градина започва да изглежда просто невъзможно.

Предимствата на изкуствената трева са много, още повече, че тя на пръв поглед не може да се различни от естествената и най-вероятно никой не би забелязал разликата, освен ако вие сами не я посочите. Ето и какви са предимствата на това практично решение:

  • Без поддръжка

Фактът, че не изисква поддръжка, често се подценява, а в същото време, нуждата от минимални усилия за поддържане на добър вид е едно от ключовите предимства на изкуствената трева. Времето, което обикновено се отделя за грижа за тревата, ще може да се използва за семейни занимания, забавления с гости или почивка.

  • Без локви

Преди монтажа на тревната настилка, пръстта се заглажда, като така се елиминират всички вдлъбнатини, където водата може да се натрупва и да образува локви.

  • Без жълти или безтревни петна в двора

Децата могат да играят толкова, колкото си искат на изкуствена трева, без при това да се получават грозни петна без растителност. Освен това, няма да се калят така, както биха се цапали ако играят на същинската земя. Освен това, върху естествената тревна настилка честото преминаване по едни и същи места може да доведе до образуването на пътеки. Изкуствената настилка е изключително устойчива и не се поврежда от постоянното преминаване по нея.

  • Без кърлежи и други подобни вредители

Тук трябва да се отбележи, че появата на подобни гадинки не е съвсем изключена, но все пак е значително по-малка, отколкото ако сте с естествено тревно покритие.

Недостатъци

Има все пак и някои недостатъци, които трябва да се споменат. След няколко години на ползване, изкуствената трева загубва част от изумрудения си цвят. Това става под естественото влияние на ултравиолетовите лъчи и тогава настилката може да се подмени с нова.

Dob4o

Подробна информация как може да купувате от китайския Aliexpress с намаления и промоции. Безплатна информация за Колактив 3 на Аквасорс, който се предлага в сайта kolastra.eu.