Къртене на плочки – 5 основни правила за спазване

Безброй са причините, които налагат подмяната на плочките на пода. Някой от вас предприемат тази промяна, поради простата причина, че желаят да освежат дома си, докато при други е нещо абсолютно належащо, поради нарушение на тяхната цялост и добър вид. Без значение какво изисква подмяната на плочките в дадено помещение, то няколко са основните правила, с които да бъдете запознати, преди да се втурнете към подобна ремонтна дейност.

В тази статия ще ви изложим полезни съвети, които сме групирали в 5 основни точки и се надяваме, че благодарение на информацията, която ще почерпите по-долу в текста, то вие ще успеете лесно и безпроблемно да преминете към самата смяна, без да усложнявате живота си ни най-малко.

Какво трябва да спазваме при къртенето

Преди обаче да ви изложим правилата, за които споменахме, то ние ще ви дадем един безценен съвет, свързан с избора на фирма, която да се ангажира с това. Ако все още се чудите на кой точно експерт да поверите ремонта, то предложението ни е да проучите внимателно фирмите на пазара, тъй като голяма част от тях съвсем не са толкова надеждни, колкото твърдят. Добре би било да се възползвате от препоръка, дадена ви от приятел.

В случай, че липсват такива, то съвсем спокойно можете да заложите на къртачните услуги на SofDestroy.com. Уверяваме ви, че в лицето на тази фирма ще се сблъскате с наистина коректни специалисти, които познават съвършено добре всяко едно от правилата, описано по – долу в текста.

Правило №1: Подготовка на зоната

Подготовката е едно от задължителните условия, тъй като единствено добрата организация е в състояние да ви гарантира успех. Ако не искате да съсипете притежанията си, то по никакъв начин не гледайте с недоверие на това правило, тъй като то ще ви бъде наистина от полза.

Освен това, подготвяйки помещението, то бихте могли още да помислите дали да не изхвърлите някой от мебелите и декорациите, които пазите от няколко десетилетия. По този начин ще спомогнете за цялостното освежаване, което никак не е лоша идея.

Правило №2: Обмислете внимателно началната точка

Когато става въпрос за къртене на плочки, то задължително трябва да се подходи сериозно. Поставяне на началната точка не значи, че трябва да започнете от което и да е било място, а внимателно да огледате терена и да започнете с къртенето точно там, където има разхлабена плочка и подлежи на лесно измъкване. Така ще се улесните и то значително.

Правило №3: Проверка на долния слой

Важно е след като се справите със самото къртене да огледате внимателно какво има под самите плочки. Най-вероятно ще станете свидетели на специална подложка, която е поставена между подовата настилка и основата.

Правило №4: Старателно премахнете долния слой

Тук идва ред да запретнете ръкави и да се захванете за специфичната работа. Това се отнася за хората, които са взели решение да запазят съществуващата вече подложка. Отстранете лепилото от нея и всички такива налични винтове, болтове и прочие. След като се справите с това предизвикателство, то идва ред на поставянето на новите плочки.

Правило №5: Почистване

Време е да наемете най-реномираната фирма, на която сте попадали, и да им поверите това задължение. Така ще си спестите време, нерви, средства, а и не малко усилия.

Dob4o

Подробна информация как може да купувате от китайския Aliexpress с намаления и промоции. Безплатна информация за Колактив 3 на Аквасорс, който се предлага в сайта kolastra.eu.