Как да напиша SEO оптимизирана публикация в блог

Какво е SEO оптимизация?

SEO оптимизацията означава оптимизация за търсачки. Най-просто казано, SEO оптимизацията ви помага да увеличите видимостта на уебсайта си в търсачки като Google. Всеки път, когато някой търси информация онлайн, стотици и хиляди уебсайтове се борят да бъдат първата показана връзка. Създаването на ефективна публикация в блог, оптимизирана за SEO, може да помогне на вашия бизнес да генерира трафик от органично търсене.

Например, ако блогър с рецепти иска хората да прочетат статията му за рецепти за приготвяне на храна, той ще трябва да оптимизира своя блог, за да изпревари други блогъри, които пишат по същата тема. Това не е лесна задача, но с правилна стратегия техните рецепти биха могли да се появят на първата страница с резултати в Google.

Значението на SEO оптимизираната публикация в блог – идеята е взета от intournet.biz

Над  92% от онлайн потребителите  избират Google като своя търсачка, когато търсят информация, но повече от  90% от уебсайтовете  не получават трафик от органично търсене от Google. Това означава, че фирми и марки от цял ​​свят създават ценно съдържание, което никой никога няма да може да намери. SEO оптимизацията е важна просто защото помага на вашето съдържание да бъде видяно.

10 съвета за писане на SEO оптимизирана публикация в блог

1) Напишете страхотни заглавия

Най-четените вестници наемат автори на заглавия, които са специализирани в създаването на заглавия, които преобразуват. Когато пишете публикация в блог за SEO оптимизация, заглавията са също толкова важни. Те привличат както вниманието на читателя, така и на търсачката.

Google използва ботове, наречени уеб роботи или уеб паяци, за да четат и индексират съдържанието на уебсайта. Тези ботове проверяват заглавките на уеб страниците, за да помогнат на Google да разбере за какво става въпрос в статията и дали публикацията трябва да се появи при търсене с Google.

Заглавие, което ясно обяснява за какво става дума в статията ви, ще помогне на уеб роботите да индексират публикацията ви. Допълнете заглавката си с подзаглавия, които ясно очертават вашата статия и насочват уеб роботите (и читателите) през статията. Организираните заглавки и подзаглавия придават на вашия блог организирана структура, която може да се сканира.

2) Включете мета описание

Какво е мета описание и защо е важно? Мета описанието се състои от резюме от 1-3 изречения под заглавието на уеб страницата на страницата с резултати на Google. Мета описанията са друг фактор, който уеб роботите използват, за да определят класирането на вашата уеб страница при търсене.

Имайте предвид, че те са полезни и за човека, който завършва търсенето, и трябва да бъдат четливи и завладяващи. Когато въвеждате описанието си, помислете за вашата целева аудитория. Кой е най-краткият, но най-завладяващият начин да споделите за вашия блог?

СЪВЕТ: Повечето платформи за хостинг на уебсайтове имат място, където можете да въведете мета описанието, така че не трябва да търсите твърде далеч, за да намерите това поле.

3) Пишете за вашата аудитория, мнение на гурутата от digitalextreme.net

Ако вашият SEO оптимизиран блог пост е четим и ценен за вашата аудитория, тя ще остане в блога ви по-дълго. Има много причини да искате аудиторията ви да остане във вашия блог. Една от основните причини е въздействието, което може да има върху вашето класиране за SEO оптимизация. Когато потребителите остават на вашата уеб страница, Google тълкува това като означава, че вашето съдържание предоставя стойност на своите потребители и повишава класирането ви в резултатите от търсенето.

SEO копирайтингът не се различава много от другите форми на копирайтинг. Преди всичко се уверете, че съдържанието ви е качествено и предоставя стойност на вашия читател.

СЪВЕТ: Къде отиват хората, след като прочетат вашия блог? Защо щракват? Потърсете ключовите си думи в Google и прочетете раздела „Хората също питат“, за да разберете. Добавете отговорите на тези въпроси към основната част на вашия блог или след заключение като раздел с често задавани въпроси, за да задържите потребителите на вашия сайт.

4) Направете вашето (ключово) проучване

Не би ли било страхотно да знаете какво точно съдържание ще привлече органичен трафик към вашия уебсайт? Проучването на ключови думи може да ви даде кристална топка в търсенията на вашата целева аудитория в Google.

Можете да използвате безплатни уебсайтове като Ahrefs, Google Keyword Planner или Google Trends за проучване на ключови думи. Всеки от тези сайтове може да ви помогне да определите какво вашата аудитория иска и търси в момента.

Ключовите думи са маркирани като герой на SEO оптимизацията. Това накара някои копирайтъри да напишат копие на блог, което няма смисъл за техните читатели, тъй като са били твърде устремени в използването на всички свои ключови думи. По-малко хора ще посетят блога, ако една статия е по-трудна за разбиране. По-малко хора, които остават да прочетат статията, казват на Google, че публикацията в блога не отговаря на нуждите на техните потребители и публикацията ще се класира по-ниско. Винаги имайте предвид своя читател преди всичко.

В противен случай се уверете, че използвате ключови думи, когато това е естествено и движи вашия блог напред. Ако се използват добре, те могат да бъдат изключително полезни за подобряване на оптимизацията на вашия блог.

Ако е възможно, опитайте да включите ключови думи в:

  • Вашият основен хедър и URL адрес
  • Мета описанието
  • Вашето блог копие (когато е естествено)
  • Вашето въведение и заключение
  • Алтернативният текст в описанията на вашите изображения (вижте номер 6)

5) Оптимизирайте URL адреса си

След като проучите ключови думи, създадете заглавка, която преобразува, и организирате вашата SEO оптимизирана публикация в блога, за да служи както на вашия читател, така и на Google, не забравяйте за вашия URL. Не забравяйте да съкратите URL адреса си възможно най-много, като същевременно се уверите, че описва съдържанието ви и използва ключови думи.

6) Добавете алтернативен текст към изображенията

Снимките и другите медии са от съществено значение, за да направят вашите SEO оптимизирани публикации в блогове да изглеждат по-интересни и надеждни. Единственият проблем е, че уеб роботите не могат да ги разчетат. За да оптимизирате вашите изображения, наименувайте ги с подходящи заглавия и включете алтернативен текст.

Ако една от ключовите ви думи е „черна котка“ и искате да качите снимка на черна котка, седнала на диван, използвайте „черна котка“ като файл с изображение и вашият алтернативен текст ще гласи „черна котка, седнала на диван.“

Използването на алтернативен текст също може да помогне за увеличаване на достъпността на вашата уеб страница. Ако някой има достъп до страницата с екранен четец поради увреждане, той ще може да използва алтернативния текст, за да разбере какви снимки сте използвали, за да допълните копието на вашия блог.

СЪВЕТ: Компресирайте вашите изображения. Ако вашите файлове с изображения са твърде големи, това ще забави скоростта на вашата уеб страница. Google харесва страници с по-висока скорост на зареждане и ще ги класира пред по-бавните сайтове.

7) Изградете вътрешна стратегия за свързване

Някои копирайтъри също наричат ​​това модел на клъстер на теми. За да създадете стратегия за свързване или клъстер за вашия блог, включете връзки към публикации или страници, които вече съществуват на вашия уебсайт. Като свързва подобно съдържание едно с друго, Google индексира тези точки на връзка, за да разбере по-добре вашето съдържание. Свързването на 2-3 вътрешни страници или публикации във всеки блог също намалява степента ви на отпадане, като задържа хората на вашия сайт по-дълго.

8) Редовно добавяйте ново съдържание

Свежото съдържание е от съществено значение за ангажиране на вашата целева аудитория, но също така е от решаващо значение за  SEO  оптимизацията. Google ботовете са много ефективни, което означава, че не губят време в обхождане на сайтове, които не са активни. За да поддържате интереса на Google към вашия сайт, редовно трябва да се добавя ново съдържание.

9) Допълнителен кредит: препратки

Като  агенция за SEO оптимизация, ние обичаме препратките! Обратните връзки работят подобно на хаштагове в Twitter или сайтове за социални медии. Ако много хора говорят за една и съща тема, Twitter ще я превърне в актуална тема. Същото е и с препратките. Ако други уебсайтове се свързват с вашата страница, Google ще ви маркира като популярни и ще се довери повече на вашето съдържание. След като Google ви се довери повече, хората ще искат да споделят повече вашите оптимизирани за SEO публикации в блога и вие ще се издигнете нагоре в класацията при търсене.

Но как да накарате други уебсайтове да се свържат с вашето съдържание? Най-добрият начин е да публикувате съдържание с висока стойност, което включва цитати от лидери на мисли, уникални изображения или видеоклипове, инфографики или оригинални данни. По принцип създайте съдържание, към което хората ще искат да поставят връзки в своето съдържание. Освен това, ако се ангажирате с други блогъри и споделяте тяхното съдържание на вашата страница, те може да споделят вашето в замяна – extreme-advertising.com са отворени за такава размяна!

Намерете правилното съдържание за вашите SEO оптимизирани публикации в блогове

Създаването на оптимизиран блог за вашата целева аудитория ще изисква някои проби и грешки. Ето някои анализи, които да проследите, за да сте сигурни, че вашият план за SEO оптимизация ви придвижва към целите ви.

  • Общ брой думи: Намерете идеалния брой думи, които аудиторията ви иска, като си играете с различни дължини на статии в блога.
  • Къде и как използвате ключови думи: Открийте най-добрия начин да оптимизирате използването на ключови думи за вашия уебсайт.
  • Броят на изображенията, използвани в съдържанието: 2 или 5 изображения работят ли по-добре за вашия уебсайт?
  • Броят на обратните връзки и вътрешните връзки: Колко вътрешни връзки е най-добре за вашия уебсайт? Какво съдържание води до повече препратки към вашия уебсайт?

SEO копирайтингът може да бъде съкрушителен в началото, но с малко време и търпение ще пишете съдържание, което радва вашата аудитория и Google!

admin