Как да изчислим разходите за потребителски кредит?

Винаги трябва да знаете, какво влияе върху изчисляването на разходите за потребителски кредит. Не трябва да обръщате внимание само на лихвения процент, и какви други такси има.

Когато искате пари, трябва да можете да изчислите разходите за потребителски кредит. Ще трябва да обмислите какъв лихвен процент може да се прилага и какви други такси има. Как да разберете дали е подходящо или не? С тази информация можете да избегнете изненади и неудобства в бъдеще.

Изчислете разходите за потребителски кредит стъпка по стъпка

Основното нещо е да знаете какви неща влияят на крайната сума на заема:

– Лихвен процент: това е паричната сума, която банката ще ви начисли, за да ви заеме парите.

– Комисионни за анулиране, общо или частично: колко ще трябва да платите, в случай че искате да анулирате кредита преди финализиране, изцяло или частично.

– Други разходи: те могат да бъдат застраховка или разходи за обработка.

– Период на амортизация: за колко време ще ви заемат парите.

– Размер на месечното плащане: колко ще трябва да платите между капитал, лихва, застраховка и всички свързани разходи.

Като вземете предвид тази информация, можете да изчислите цената на потребителския кредит.

Лихвени проценти

Лихвите прилагани от финансовите институции или банките, варират в зависимост от продукта, който предлагат, така че е необходимо да се консултирате кой ще бъде използван във вашия заем. Например лихвите за заем за малък бизнес няма да бъдат същите като за голяма компания. Това ще зависи и от заявената и одобрена сума, както и от времето, необходимо за връщането и.

застраховка

Те се придобиват свободно от клиента. Най-известните са данъчни облекчения, безработица и живот. Единственото задължително е данъчното облекчение.

Други разходи

Винаги има данъци и оперативни разходи.  В много финансови институции те имат кредитни симулатори, където можете да видите различните алтернативи, но този процес понякога може да бъде малко досаден, така че е препоръчително да използвате компаратор на всички субекти. Изберете най-добрия вариант сега, когато можете да изчислите разходите за потребителски кредит.

Alex Georgiev