Изисквания за създаване на фирма

Имате бизнес идея и искате да я осъществите, но за да материализирате вашата бизнес идея и да формализирате нейното учредяване, трябва да отговаряте на следните изисквания:

Физическо или юридическо лице: Определете дали регистрацията на компанията ще бъде като физическо лице (едноличен собственик или физическо лице), или вместо това като юридическо лице (обединение на хора, които ще развиват различни функции в рамките на компанията).

Лиценз за откриване: Трябва да кандидатствате в Общинския съвет за общински лиценз за откриване, за да започнете бизнес дейности.

Данъчни задължения: Физическите и юридическите лица имат подобни данъчни задължения, но те представят някои различни характеристики:

1.Физическо лице : Те трябва да се регистрират в специалния режим за самостоятелно заети лица. След това те ще съставят своя отчет за доходите, ликвидирайки се въз основа на  (данък върху личните доходи). Те ще намерят подобна ситуация за ДДС (данък върху добавената стойност) и за въвеждане на съответните вноски за социално осигуряване.

2.Юридическо лице : Те трябва да се регистрират, за да започнат данък върху икономическите дейности. След това те имат същите данъчни задължения като физическите лица, само че трябва да плащат и корпоративен данък.

Препоръки за процедури

След като изискванията за създаване на компания са известни , ние ви даваме следните препоръки, с които можете да осъществите успешно учредяването на вашата компания:

Започнете процедурите предварително, тъй като това може да е причина за забавяне на началото на дейността.

Консултирайте се с изискванията, базирани на автономната общност, където ще установите вашата компания, тъй като те варират от едно място на друго.

Поискайте актуализирана информация за учредяването на вашата компания в съответната администрация, тъй като разпоредбите се променят бързо.

Направете фотокопия на документите, които ще подадете, тъй като това ще ускори много процедурите. Обикновено изискваните документи са следните:

 1.Идентификация на компанията и нейния собственик: Устав на фирмата и пълномощни на съдружника, ЕГН.
 2.Данни на собственика и на фирмата: Научна титла на отговорното лице, отчет, в който е описана стопанската дейност и доказателство за платена такса за професионална асоциация.
 3.Информация за помещенията: планове на помещенията, в които е показана ситуацията на всяка стая, договор за наем или акт за собственост и друга интересна информация в зависимост от дейността.

Alex Georgiev