Как играят бебетата

Играта през първата година от живота е ограничена до изследване. Бебетата използват всичките пет сетива, за да разберат новия и интересен свят около тях. Мек или твърд е предметът? Лепкава или груба? Какво ще стане, ако го изпусна? Или ако го сложа в устата си? По-голямата част от играта се състои от „вкусване“ или поставяне на предмета в устата, разклащане, удряне или изпускане.

 Умни бебешки играчки

 Музикални мобили над бебешкото креватче. Движещите се предмети, които се поставят върху бебешката кошара, стимулират зрението и развиват вниманието на детето.

 Огледала. Първоначално вашето бебе ще бъде очаровано от променящите се изражения на лицето ви, докато се гледате в огледалото. 

 Конус от обръчи. Тази класическа играчка се състои от конус, в който са подредени пръстени с различни размери и цветове. 

 Играчки за дърпане и бутане. Тези играчки са чудесни за упражняване на баланс и развиване на големите мускули, които ще позволят на вашето мъниче да ходи. 

Умни играчки за прохождащи деца

Топки. Всяка дейност, включваща топка – подскачане, търкаляне, хващане или хвърляне – стимулира грубите двигателни умения, координацията око-ръка и сръчността.

Играчки за разделяне по форми. Пъзели, чаши или блокове, които пасват заедно, и контейнери с дупки, през които се вкарват блокове с различни размери, помагат за развитието на координацията око-ръка и уменията за решаване на проблеми.

Механични играчки. Играчки или кутии, които се отварят автоматично или съдържат бутони или лостове, помагат за подобряване на фините двигателни умения и решаването на проблеми и учат за причината и следствието.

Ролеви играчки. Кухни за игри, лекарски комплекти и стикове за голф помагат на децата да разберат как работи светът, като имитират това, което правите вие ​​и другите възрастни. Куклите и плюшените животни позволяват да се преструвате на друг човек или предмет, и подпомагат социалното и емоционално развитие, като учат децата да изразяват емоциите си и да се грижат за човека или предмета, който обичат.

Източник: JUMBO

Alex Georgiev