Как да генерираме търговски кредит?

Знаете ли, че изграждането на бизнес кредит може да ви помогне да получите по-добри заеми?
Въпреки че стартирането на бизнес е мечтата на мнозина, малцина имат средствата да закупят всичко необходимо за разширяване. Поради това можете да използвате заеми за закупуване на оборудване и имущество, ако имате приличен бизнес кредит.

Но какво е бизнес кредит?

По същество това е кредитен рейтинг за вашия бизнес. Работи като личен кредит, но се отнася само за компании. Когато се научите как да изграждате бизнес кредит, ще ви бъде много по-лесно да развивате бизнеса си.

Направете бизнеса си известен

Преди да можете да започнете да изграждате бизнес кредит, трябва да създадете своя бизнес, като го разгласите на другите. Собствениците на малък бизнес често пренебрегват това, но заемодателите са по-склонни да дадат пари на някой, когото познават.
Популяризиране на вашия бизнес ще изисква предлагане на добри услуги и реклама. Ако използвате социални медии, можете да започнете да го рекламирате.
Когато изградите аудитория, няма да имате проблем да докажете на заемодателя, че имате репутация. В замяна те ще ви предложат по-добри условия на работа, за да можете да изплащате заемите при по-ниски лихви.

Изградете взаимоотношения с доставчици

Много хора питат: „Как работи бизнес кредитът?“ Той е подобен на личния кредит, тъй като бизнесът може да вземе пари назаем и да има резултат, който отразява неговата финансова отговорност.  Въпреки че повишаването на този резултат трябва да бъде вашият основен фокус, можете също да установите кредит на доставчика. Вместо да заемате от заемодател, можете да закупите материали от продавач и да ги платите по-късно.
Условията ще варират в зависимост от това от кой доставчик купувате, но можете да очаквате да получите по-добри сделки, ако изградите положителни отношения с тях. В света на бизнеса е по-добре да намерите надеждни партньори, които могат да ви помогнат, дори когато имате малко пари.

Alex Georgiev