Как да оползотворите бизнес кредита по най добрия начин

Светът на финансите и икономиката се развива бързо. Състезателите стават все по-интензивни и възможностите се увеличават. И точно това помага на стартиращите компании да гледат към хоризонта като своя нова граница.

Като собственик на стартиращ бизнес, стъпалата към бизнес успеха включват достъп до капитал, възможности, иновации и по-добро управление на вашите бизнес финанси. Но осъзнавали ли сте някога, че всички тези перспективи са точно на прага ви? Ето тук идва бизнес кредитът.

Сега, след като сте прекарали достатъчно време в изграждането на кредитния си рейтинг, е време да превърнете магическото си число във възможности да спечелите повече пари за вашия старт. Има няколко невероятни начина, по които стартиращите фирми използват бизнес кредити, за да разрастват бързо и да печелят повече. 

 Стартирането с най-добри кредитни резултати не се основават на вашите постижения. Вместо това те превръщат тази упорита работа във възможности за постигане на финансовите си цели.

 1. Преразглеждане на застрахователните премии

Всеки стартиращ бизнес със сигурност ще закупи застрахователни полици в началото на своето пътуване. След като даден старт получи висок кредитен рейтинг, той има възможност да спести значителна сума, като получи по-ниска премия.

Това е така, защото кредитните рейтинги се използват за изчисляване на застрахователни резултати. Повечето малки фирми купуват застраховка с по-нисък кредитен рейтинг. След като кредитният рейтинг се увеличи, те предоговарят премията със своите застрахователни компании, за да платят по-ниска сума поради по-висок кредитен рейтинг.

2. Търговска автомобилна застраховка или рефинансиране на автокредит

Много стартиращи фирми използват автомобилна застраховка за своите бизнес превозни средства. Вашият кредитен рейтинг показва дали те ще изплатят незабавно вашите застрахователни премии по време на първоначалния процес на кандидатстване.

Ако просрочат плащанията си или просрочат задълженията си, застрахователните компании ще увеличат ставките за търговско автомобилно застраховане в зависимост от застрахователния кредитен отчет на компанията.

 По същия начин, когато бизнес кредитът се увеличи, тези нови компании могат да посетят отново своите застрахователни агенти, за да поискат по-ниски премии и да спестят допълнителни пари.

Същото важи и за бизнес кредитите за автомобили. Отличният кредитен рейтинг води до много по-нисък лихвен процент върху изплащанията или авансовите плащания, което в крайна сметка позволява на стартиращия бизнес да спести повече и да се разраства бързо.

 3. Намалете лихвата по кредити и кредитни карти

Бизнес заемите също използват кредитни рейтинги. На стартиращ бизнес с лош или намаляващ кредитен рейтинг може да бъде предложен заем при много по-висок лихвен процент или дори да му бъде отказан заем.

 Стартиращите фирми с по-висок бизнес кредит могат да се възползват от него, за да получат бизнес заеми на по-ниски лихви. Те трябва да посетят пазара и рано или късно ще намерят кредитор с атрактивна ниска лихва.

Това е така, защото всеки иска добър кредитополучател. Кредитните компании винаги си падат по стартиращи компании с по-висок кредитен рейтинг.

Източник: invest-news.eu

Alex Georgiev