Как да използвам кредитен калкулатор за ипотека?

  Когато търсите заем в брой или ипотечен заем, трябва да положите всички усилия, за да се възползвате от офертата с най-ниските общи разходи. Не е лесно да сравнявате отделни предложения сами, но калкулатор на парични заеми или ипотечен калкулатор може да ви помогне. Тяхната работа се основава на алгоритъм, който въз основа на въведените параметри на пасива изчислява общия размер на разходите или вноските по кредита. Когато използвате калкулатора, трябва да въведете следната информация в електронния формуляр:

  • размера на взетия кредит,
  • срок на изплащане в месеци,
  • лихвен процент като процент.

   В резултат на това калкулатор за ипотека ще покаже размера на вноската по заема и евентуално общата цена на задължението. Благодарение на калкулатора за ипотечни вноски, допълнително ще разберете какъв ще бъде размерът на еднаква вноска, както и разпределението на намаляващите вноски.

Общите разходи по кредита и кредитоспособността

    Общата цена на ангажимента е важна при определянето дали изобщо можете да си позволите паричен заем или ипотека. След като го изчислите, използвайте калкулатора за кредитоспособност и изчислете дали ще можете да изплатите заема. Не забравяйте, че банката ще използва своя калкулатор на капацитета, преди да ви предостави ипотека. Този калкулатор ще ви покаже дали печелите достатъчно пари, за да изплатите безпроблемно хипотетична отговорност.

Как да намалим общите разходи по кредита?

   Всеки кредитополучател трябва да се интересува от методи, които реално намаляват общите разходи за заеми. Познаването им ще ви позволи да сведете до минимум таксите, които ще имате при теглене на заем: пари или ипотека.

  Със сигурност трябва да отделите време, за да сравните оферти от поне няколко банки, които предлагат желания заем. Не е нужно да поемате задължения в банката, в която вече имате открита сметка. Често той всъщност може да ви предложи най-доброто предложение за заем, но това не е общоприложимо правило. Струва си да проверите коя банка е готова да договори общите разходи по заема и да ви предложи задължение при преференциални условия.

Alex Georgiev