Отпушване на канали – нови методи

Странно е, че все още има хора, които отпушват канали, посредством използването на баналната тел или сода каустик. Да, тези методи могат и да проработят, но не са трайни и запушванията могат да се появят буквално няколко дни, след като сте се трудили усърдно. Ключът към палатката се крие в новите методи за отпушване на канали, било то биологични, било то химически.

Най-важно при запушване на канализацията е да се открие причинителят, а след това да се премине към действие. Няма как да се справите сами, ако не сте водопроводчик и не разполагате, с необходимата техника. В този ред на мисли, трябва да гласувате доверие на професионална фирма, която предлага качествени ВиК услуги и предоставя опция за видео диагностика.

Какви са новите методи за отпушване на канали?

 

Препаратите, горещата вода, теловете и куките са добро решение, но не винаги. Понякога си трябва компетентна намеса, която да изкорени проблемът в зародиш. За целта влизат в сила методики, които са непознати за българските потребители. Те могат да бъдат биологични или химически, и да подействат за броени секунди. Вниквайки в дълбините на канала и премахвайки натрупванията, ще забравите за запушения канал буквално за минути.

Това обаче не е най-важното. Имайте предвид, че залагайки на новите методики, можете да се чувствате далеч по-спокойни за бъдещето. Самите разтвори и вещества действат дълготрайно и представляват един своеобразен щит за канализацията, който да Ви пази дълго време.

Разбира се, ако характерът на запушването е по-слаб, то не се нуждаете от подобен тип методи. Водопроводчикът ще Ви свърши работа и по класическия метод, който също няма да отнеме много време. По-важното е да се обадите навреме на специалист и да забравите за патовата ситуация.

За колко време се отпушват каналите?

 

Ако действате сами, процедурата може да отнеме повече от 2 – 3 дни. В някои случаи и толкова няма да Ви стигнат, а неприятностите ще се задълбочат. Помислете струва ли си да чакате толкова дълго и да берете ядове. По-разумно би било да повикате фирма за ВиК услуги, която не само ще Ви съдейства за отпушване на канали, но и ще Ви даде точните съвети за превенция.

Dimitur Belovejdov