Iphone 7 или iPhone 8 – кой модел предпочитат потребителите?

Apple е любима марка на хиляди хора по света. Превърнали се в синоним на стилни и модерни технологии, смартфоните на американската компания продължават да ни изненадват с новостите и подобренията.

 

Всяка година Apple предлага поне по един нов модел на пазара. Новопоявилите се iPhone-и се радват на голямо внимание от почитателите на американския гигант. Доставката на предварителните заявки се бавят със седмици, поради големия интерес и голямото количество на поръчките.

 

Изненадващо или не, тазгодишният iPhone 8 не може да се похвали със същия интерес, както своите предшественици. Проучване показва, че потребителите предпочитат миналогодишния модел – Apple iPhone 7 32GB, 128GB или 256GB. Поръчките за стария модел са много повече, отколкото за новото предложение. Разбира се, това явление има своето логично обяснение.

 

Приликите и сходствата между двата модела са много. Единствената по-съществена разлика е в начина на зареждане. Новият iPhone 8 има възможност за безжично зареждане на батерията. За някои потребители това е важно подобрение, което ще спести време и ще улесни тяхната работа.  Въпреки това за повечето е поредната екстра, без която можем да минем.

 

Другата съществена разлика, която е определяща при избора, е цената. Новият модел на Apple започва на цена от 699 долара в САЩ, докато старият iPhone 7 се продава на около 549 долара. Разбира се, цената му падна след появата на новите модели и затова повече потребители се възползват от възможността да се снабдят с него. Все пак възможността да имат модел на американската компания не се пропуска, без значение дали смартфонът е наскоро излязъл или е по-стар.

 

Определящ фактор при купуването е също най-новото предложение на Apple – iPhone X. Той е съвсем нов клас смартфон и е първи от своята поредица. Излиза на пазара в чест на 10-годишнината от излизане на първия iPhone. Всички потребители бяха развълнувани от появата на новия смартфон, тъй като той е оценен с четири от пет звезди при много проучвания.

 

Доставките на мобилното устройства започнаха в началото на изминалия месец. Цената му, за разлика от iPhone 8, е малко по-висока, което се дължи на стъкления екран без периферия. Започва от 999 долара, като това е най-скъпият смартфон, произвеждан някога от Apple.

 

Всички знаем, че за да се продава един продукт успешно, то той трябва да има хубава и добре спонсорирана реклама. За разликата от миналогодишния модел, за iPhone 8 беше отделен по-малък бюджет за реклама и популяризация. Вероятно това се дължи на факта, че тази година Apple трябваше да представи два модела, чиито реклами щяха доста да се отразят на бюджета им.

 

Не можем да даден точно отговор защо хората предпочитат по-стария модел, но може би всичко се крие в цената. Дори да има по-слаби параметри iPhone 7 е страхотно предложение, което върши отлична работа. Въпреки това не се подвеждайте от тълпата. Проучете и изберете кой е вашият модел iPhone.

 

Източник: ddrom.net

Alex Georgiev