Майстори за вътрешни ремонти

Професионалистите вярват, че много хора избират изпълнител за техните вътрешни ремонти само въз основа на техните финансови възможности. В желанието си да спестят пари, те търсят екипи или преговарят с тясно профилирани специалисти с напредването на ремонта. Несъмнено услугите на частни майстори са много по-евтини от услугите на официалните лицензирани компании. Все пак си струва да отделите време, за да намерите подходяща строителна фирма, която официално извършва ремонти и ви дава гаранция, за да спите спокойно и да не останете разочаровани.

Дали да се доверите на лицензирана фирма или да спестите пари и да очаквате изненади от частни майстори?

За да вземете правилното решение, трябва предварително да знаете колко време ще отнеме на фирмата, за да завърши работата, какво ниво на квалификация имат нейните специалисти, какви са мненията на други нейни клиенти т.н. За целта е по-добре да посетите офиса на фирмата, да се запознаете с портфолиото и да проучите информацията на уебсайта или в социалните мрежи и, разбира се, да се срещнете лично с представител на фирмата. На срещата е необходимо да се запознаете с всички точки на договора за изпълнение на строителните работи, да научите подробно за спецификата на подхода и гаранциите, които предлагат, ясно да изразите вашите условия и след като сте ги фиксирали, да стигнете до крайната цена. Всъщност в наши дни често има ситуации, когато в процеса на ремонта договорената сума започва да се увеличава по някаква причина.

Трябва обаче да се подготвите за непланирани разходи. Те могат да възникнат поради промени в изискванията ви, корекции и поради нарастващите цени на строителните материали.

Каква е гаранцията?

Почти всички строителни компании подписват договор с клиента преди започване на работа, като по този начин фиксират крайните разходи и се ангажират да не ги превишават. Също така, подробно изготвяне на приблизителната документация и поетапни действия за изпълнението на работата ще помогнат да се запази договорната цена и да се контролира процеса на ремонта и обема на разходите. При частните майстори всички договори по правило се сключват устно, което води до появата на много недоразумения.

Източник: Ремонтира. бг

Alex Georgiev