5 елемента на страхотен дизайн на уебсайт

Какво прави един уебсайт страхотен, а друг толкова? Обикновено разликата се състои в пет отличителни елемента, които първият уебсайт има, а на вторият липсва.

Ако искате да сте сигурни, че всички ваши уебсайтове са печеливши, не забравяйте винаги да включвате следните основни елементи за дизайна на уебсайта (препоръките на експертите на https://webdesignbulgaria.net):

  1. Правилна комбинация от форма и функция

Един уебсайт трябва да е красив или практичен? Отговорът е, че трябва да е и двете. Но намирането на този баланс между външен вид и функционалност може да отнеме някои проби и грешки.

От една страна, имате нужда дизайнът на вашия уебсайт да бъде привлекателен. В крайна сметка потребителите са мотивирани от естетически привлекателни сайтове. Но сайтът също трябва да има интуитивна навигация и лесни за следване вътрешни връзки и призиви за действие.

Грандиозно артистичен уебсайт с претрупана навигация все още може да спечели награди за дизайн, но няма да спечели посетители. В същото време един остарял сайт с опростена навигация вероятно ще отблъсне потребителите, преди да преминат през целевата страница. От интелигентния дизайнер зависи да преплете двата елемента за максимална форма и функция.

  1. Сайт за човешките очи и роботите на търсачките

Сайтовете, които се справят добре, трябва да бъдат създадени както за човешки потребители, така и за роботи на търсачките. Това означава, че те трябва да са напълно функционални на предния край, както и на задния край.

От човешка гледна точка, уебсайтът трябва да има естествен поток, включително материал, който може бързо да бъде прегледан. Повечето потребители са склонни да четат уебсайтове, като скачат наоколо, вместо да четат всеки ред текст отляво надясно. Силният дизайн на уебсайта прави това възможно без загуба на каквато и да е подходяща информация.

Уеб роботите трябва да разберат какво означава всяка страница, за да могат правилно да индексират сайта и да го класират по подходящ начин за търсачките. Това прави наложително за дизайнерите на уебсайтове да използват всички инструменти за SEO оптимизация на една ръка разстояние, от включване на метаданни до приписване на изображения по начин, удобен за SEO.

  1. Динамичен мобилен сайт

Обичайно е потребителите да посещават сайтове на всички видове устройства, включително мобилни с малки или средно големи екрани. Мобилният сайт на традиционния уебсайт трябва да бъде динамичен и бързо зареждащ се. Също така трябва да включва навигация, която може да се направи с натискане на пръст или бързо плъзгане.

Роботите на търсачките на Google активно търсят мобилни, отзивчиви сайтове, когато извършват редовното си индексиране. Следователно оптимизирането за мобилни устройства е чудесен елемент за SEO класиране в допълнение към това, че се приема добре от потребителите.

  1. Ресурс за информация

Наистина добрите уебсайтове се стремят да образоват и обясняват, а не просто да разказват. Това създава връзка с хората, а не едностранно преживяване. Този тип сайтове третират потребителите като интелигентни учащи, които са нетърпеливи да научат повече за темата на уебсайта. Потребителите отговарят, като се връщат на тези уебсайтове за експертни мнения.

Ако уебсайтът ви не е авторитетен, защо посетителите трябва да вярват на това, което четат? Защо трябва да го маркират или да следват стъпките, за да станат клиенти, фенове или потенциални клиенти? Ако сайтът служи само за себе си, без да е информативен, му липсва ключов елемент. Станете ресурс във вашата област и ще привлечете повече хора. Можете също така да увеличите броя на социалните си споделяния с течение на времето, подобрявайки връзките към вашия сайт.

  1. Място за решения

Един уебсайт е като микрокосмос на компания. Това е мястото, където хората отиват за решения на проблеми и отговори на въпроси. Всъщност може да намерят отговори на въпроси, които не са подозирали, че имат. Уеб дизайнерите трябва да помнят това, когато създават сайтове. Това може да означава добавяне на повече уеб страници за увеличаване на дълбочината на копието или подобряване на съществуващото копие, за да се предоставят повече полезни данни на потребителите.

Уебсайтовете, които разказват само половината история, са неубедителни и незадоволителни. Те също така може да изглеждат като подвеждащи или измамни. Това води до „отхвърляне“ на посетителите и недоволни потребители, да не говорим за лоши отзиви.

Поставяне на вашия уебсайт под микроскоп

Как се представя вашият уебсайт? Задържа ли се добре при внимателното изследване на тези пет елемента или може да се нуждае от усилване? Бъди честен. Ако трябва да направите подобрения, по-добре е да започнете днес, вместо да чакате шест месеца и да рискувате да загубите доходоносен бизнес.

Източник – https://design4works.com

admin