5 начина да подготвите уебсайта си за 2024 г

Вашият бизнес уебсайт готов ли е за 2024 г.? Или, като много собственици на бизнес, отлагали ли сте извършването на малки подобрения и надстройки и сте се поставили в неизгодно конкурентно положение през последните няколко години?

Не се притеснявайте, ако не сте в крак с най-новите тенденции в уеб дизайна или ако не сте сигурни дали вашият сайт няма всички инструменти и функции, които трябва. В днешната публикация ще ви запознаем с пет бързи и лесни начина, по които можете да проверите присъствието си в мрежата, за да видите дали сте подготвени за новата година.

Нека започнем с нещо, за което може би не сте се сетили веднага, препоръчнао ни от колеги от hkt-x.com

#1 Проверете скоростта на вашия уебсайт

Когато повечето собственици на бизнес мислят за състоянието на уебсайта си, те мислят от гледна точка на естетиката – външен вид, оформление, изображения и т.н. Това със сигурност е важно, но скоростта бързо се превръща в голям определящ фактор за това дали клиентите изобщо ще се мотаят, за да видят какво ви страниците изглеждат така. Средно, посетител за първи път на вашия сайт ще изчака само около три секунди, преди да премине към следващия резултат от търсенето. Това означава, че производителността на вашите страници има значение точно толкова, колкото и начина, по който изглеждат.

#2 Разгледайте своите анализи

Често се срещаме със собственици на бизнес, които се страхуват да се заровят в своя уеб анализ, защото се страхуват, че няма да разберат числата, графиките и процентите, които виждат. Повечето отчети на ниво табло за управление обаче не са сложни и могат да ви кажат доста за здравето на вашия уебсайт и онлайн маркетингови кампании. Отделете минута, за да разберете колко посещения получавате, откъде идват и какво правят потенциалните купувачи, когато попаднат на вашите страници.

#3 Потърсете всякакви технически проблеми

Понякога проблемите с вашия бизнес уебсайт не се виждат с просто око. Например, може да имате неработещи връзки, които оставят клиентите блокирани, когато се опитват да преминат от една страница към друга, или остарели добавки, които причиняват сривове на определени браузъри или устройства. Най-добрият начин да идентифицирате тези проблеми е вашият творчески екип да извърши одит на уебсайта. Това е просто поглед „под капака“ и в кодирането на вашите страници, за да сте сигурни, че всичко работи както трябва.

#4 Прегледайте съществуващото си съдържание

Спомняте ли си кога за първи път написахте или публикувахте съдържанието на уебсайта си? Ако е минало доста време, вероятно вашият бизнес се е променил малко оттогава. Най-малкото може да имате различни продукти, местоположения или членове на екипа, да не говорим за различни промоции или елементи от графика. Началото на новата година е подходящо време да прегледате какво сте написали онлайн и да направите всички необходими актуализации или ревизии.

#5 Планирайте своя онлайн маркетинг за 2024 г

Може би сте един от милионите собственици на бизнес, които не са получили резултатите, които са очаквали от уебсайта си през 2023 г. Защо не направите следващата година различна? Това е идеалното време да прегледате напредъка или неуспехите, направени през изминалата година, да планирате нови кампании и да помислите за рентабилни начини за привличане на нови клиенти. Не чакайте да започне новата година и да се окажете твърде заети, за да правите стратегии, когато имате възможност да направите по-умни планове за 2024 днес.

Кой се грижи за вашия уебсайт и онлайн маркетинг?

Ако все още не сте предприели тези стъпки, това е знак за поне две неща. Първият е, че наистина трябва да прегледате уебсайта си, за да сте сигурни, че не изоставате от конкурентите си. Второто е, че е време да намерите екип от креативни експерти, които могат да ви помогнат да извлечете максимума от графика и маркетинговия си бюджет.

admin