SEO, PPC, CTR – какво означават тези неща?

SEO, PPC, CTR – какво означават тези неща?

Ако сте нов в света на SEO оптимизацията, вероятно сте разбрали колко много съкращения има и колко трудно може да бъде да ги запомните. Въпреки че много от тях е важно да знаете, тези по-долу са от решаващо значение.

  • Значение на SEO оптимизацията
  • Какво е PPC?
  • Какво означава CRT?

Какво е SEO оптимизация и защо е важна, питат от devzens.com?

SEO означава оптимизация за търсачки. Това е процес на подобряване на качеството и количеството на трафика на вашия уебсайт от търсачките. SEO може да ви помогне да изградите положителни взаимоотношения с вашата аудитория чрез подобряване на клиентското изживяване, привличане на повече хора към вашия сайт и увеличаване на реализациите. Това ще ви даде предимство пред конкуренцията, което означава повече продажби, лоялни потребители и растеж.

Докато платената реклама, социалните медии и множество други онлайн платформи могат да генерират трафик към уебсайтове, по-голямата част от онлайн трафика се управлява от търсачките. Оптимизирането на вашия сайт помага за предоставянето на по-добра информация, така че съдържанието ви да може да бъде подходящо индексирано и показано в резултатите от търсенето.

Какво е PPC и как работи със SEO оптимизацията?

PPC означава плащане на клик. При този вид интернет маркетинг рекламодателите плащат такса всеки път, когато се кликне върху една от техните реклами. Има множество проучвания, които показват, че SEO оказва влияние върху това колко кликвания получават PPC рекламите. Например, Google проучи и установи, че органично солидните резултати от търсенето повишават честотата на кликване за PPC рекламите.

Връзката между SEO и PPC може да донесе дългосрочен успех на вашата уеб страница, когато се изпълнява правилно. Следователно интегрирана стратегия за търсене, която разглежда както SEO, така и PPC, е оптималният подход.

Какво е CTR и как влияе на SEO класирането?

CTR означава честота на кликване. Честотата на кликване измерва съотношението на потребителите, които кликват върху конкретна връзка, към общия брой потребители, които разглеждат страница, имейл или реклама. CTR обикновено се използва за измерване на успеха на вашата онлайн рекламна кампания и ефективността на имейл кампаниите.

В SEO оптимизацията, CTR ще определи дали поддържате класирането си. Органичната честота на кликване е проста. Други честоти на кликване, като тези, използвани в PPC и имейл, изчисляват колко хора са кликнали навсякъде в сравнение с общия брой хора, които са го видели. Органичното SEO оптимизацията означава колко хора са видели резултата от вашето търсене и колко хора са кликнали върху страницата.

Органично търсене срещу платено търсене

Органичните търсения се фокусират върху неплатените класации в резултатите от търсенето, докато платените търсения се фокусират върху платените класации. Те използват SEO оптимизацията, за да оптимизират класирането и видимостта на сайта си в резултатите от търсенето. Платените търсения позволяват на потребителите да PPC за видно място в резултатите от търсенето.

Ако се чудите дали да използвате PPC или органични търсения, най-добре е първо да разберете целите на вашата компания и какво се надявате да постигнете. Например, може да имате рекламна кампания за нова услуга, за която сте платили, но тя също така включва страница с оптимизирана услуга за органично търсене.

SEO акронимите са навсякъде, но знанието как да ги използвате е това, което ще ви помогне да успеете. Връзката между SEO оптимизацията и PPC е успешна комбинация. Така че, направете вашето проучване и се уверете, че вашата упорита работа продължава да работи за вас дълго след като сте приключили! 

admin