Изграждане на връзки: Как да подобрите уместността и авторитета на вашия уебсайт за SEO

Подобряването на уместността и авторитета на уебсайта ви помага да се класирате по-високо в Google и други търсачки. Това ръководство ви показва как да повишите нивото на вашата оптимизация за търсачки (SEO оптимизация) с изграждане на връзки. 

Защо изграждането на връзки е важно за SEO оптимизацията?

Търсачките искат потребителите да намират качествено съдържание на техните сайтове, така че класирайте уебсайтовете, които смятат за най-подходящи, надеждни и авторитетни в своите резултати. 

Ако Google започне да ви насочва към глупави уебсайтове, които не отговарят на думите ви за търсене, бихте ли продължили да го използвате?

Както техническото, така и SEO оптимизацията на страницата повишават уместността на уебсайта ви и допринасят за авторитета, но осигуряват качествени връзки обратно към уебсайта ви от други източници, които позволяват на Google да разбере, че вашият уебсайт си заслужава да бъде класиран на първа страница. 

По-долу са някои начини, по които можете да започнете да изграждате авторитета на уебсайта си чрез изграждане на връзки, дадени ни от 5ttree.com

Съвет: Целта е да получите качествени връзки от надеждни уебсайтове. Така че имайте това предвид, когато прилагате следните стъпки към вашия бизнес.

Вземете органични връзки обратно към вашето съдържание.

Казано просто, един от начините да подобрите авторитета на уебсайта си е да накарате хората да се свързват обратно към вашето съдържание. 

Това може да се случи по много начини, но по същество хората ви споменават и се свързват към вашия уебсайт от своите страници. 

Малко по-сложно е, отколкото звучи, но не е невъзможно.

Един от начините да накарате хората да се свържат с вашето съдържание е да създадете съдържание, към което си струва да се свърже. 

Вашата цел е да създадете качествено, споделяемо съдържание, което хората искат да споделят с аудиторията си. 

Някои идеи включват споделени инфографики, статистически обобщения или дори оригинални изследвания, които други могат да споделят и използват във вашата ниша. 

Достигнете до хората във вашата ниша.

Не е нужно да седите и да чакате хората да се свържат обратно към вашия сайт; можете да се свържете с тях с вашето съдържание и да ги помолите да се позоват на вашето съдържание. 

Разбира се, има малко проучване за това и трябва да го представите правилно, за да бъде успешно, но работи. 

Всичко, което трябва да запомните, е да се уверите, че съдържанието е изключително подходящо за уебсайта, към който се обръщате, и би предложило стойност на техните читатели. 

Предложете да пишете блогове за гости. 

Някои уебсайтове ви позволяват да изпращате и публикувате публикации за гости на техните сайтове, като някои ви позволяват да добавите връзка или две обратно към собственото си съдържание. Това е добър начин да започнете да изграждате тези връзки. 

Отново уместността е решаващият елемент тук. Уверете се, че сайтът, на който публикувате като гост, е подходящ, както и съдържанието, за което пишете. 

Връзките от различни онлайн профили и директории също могат да допринесат за авторитета на вашата страница, така че ако има такива, на които можете да се регистрирате, връзките от тези сайтове могат да бъдат чудесни за изграждане на връзки. 

Намерете повредени или несвързани споменавания. 

Били ли сте представяни в уебсайтове в миналото? Добра идея е да прегледате всички функции, за които знаете, и да се уверите, че тези връзки все още работят. Лесно е да се появи повредена връзка или препратка към вашата марка без обратна връзка. 

Ако откриете повредени или несвързани препратки към вашата марка, изпратете учтив имейл с молба да бъде добавена правилната връзка.

admin