Често срещани видове хидроизолационни материали

В тази статия ще рагледаме няколко често срещани типа хидроизолационни материали (предимства, употреби и цена)

Има много видове хидроизолационни материали. Както трябва да знаете, хидроизолацията ще направи голяма промяна в живота ви. Без правилния тип хидроизолация къщата ви ще се сблъска с големи проблеми. Хидроизолацията е жизненоважна за много цели. Нашият екип от майстори извършва монтажа на хидроизолационни материали на сгради, къщи и жилищни блокове.

  Само не забравяйте, че не всички хидроизолационни материали са подходящи за всички цели. Ето защо трябва да сте сигурни, че получавате правилните видове хидроизолационни материали за вашите индивидуални нужди.

Има много видове хидроизолационни материали. Някои от най-добрите и най-често срещаните включват; Полиуретан, циментово покритие, EPDM каучук, гумиран асфалт, термопластична, битумна мембрана и PVC хидроизолационна мембрана. В тази статия ще научите повече за често срещаните видове хидроизолационни материали, предимствата, които притежават, когато се използват правилно, и общата им цена.

Полиуретан

Ето защо трябва да научите колкото можете повече за този вид хидроизолационен материал, преди да инвестирате времето или парите си. Това ще гарантира, че можете да намерите най-добрия материал за вашите специфични нужди. Този материал ще предложи безшевна хидроизолационна мембрана. Това може да има голямо значение. Освен това този хидроизолационен материал ще запълни всички капилярни пукнатини. Може да намали водопоглъщането на бетона. Друго нещо, което трябва да се отбележи е, че този материал ще втвърди най-горната повърхност на бетона.

Това става чрез проникване в повърхността много дълбоко. Тук има някои рискове. Трябва да разберете, че този материал може да бъде опасен. Ако материалът докосне кожата ви, съществува риск да изпитате неблагоприятни последици за здравето.

Те могат да бъдат краткосрочни или дългосрочни. В същото време те могат да бъдат опасни при вдишване. Уместно е да оставите професионалист да се справи с процеса на кандидатстване. В противен случай ще се изложите на риск.

Полиуретановата течна мембрана може да се използва за много цели. Например, може да добави хидроизолация към пешеходни палуби, резервоари за вода, езера, балкони, покриви, мостове, палуби за паркиране и много други. Това е много универсален материал, който може да се използва за много приложения.

Полиуретанова течна мембрана

Полиуретанова течна мембрана предлага голямо разнообразие от предимства. Например, може да помогне да се устои на вода и няма да причини фуги или рискови зони за течове. Материалът е и паропропусклив. Той ще осигури адхезия за цялата повърхност. Друго нещо, което трябва да се отбележи е, че полиуретанът е страхотен, защото може да устои на масла, почистващи препарати и други химикали. Той е отличен в тази специфична категория. Средно се оценява, че този материал има експлоатационен живот от около 25 години. Това гарантира, че ще запази дома ви защитен за дълго време.

Този тип покривен материал е малко по-скъп от останалите. Трябва да очаквате да платите около 70-100 лева за кофа. Средно ще струва около 2- лева на квадратен метър. Цената обаче може да е по-евтина от тази. В крайна сметка материалът работи добре за предвидената цел, но има някои рискове. Ето защо трябва да сте внимателни, когато инвестирате в този материал.

Alex Georgiev