Деца в предучилищна възраст: как играят

Бебетата анализират предмети, като използват всичките пет сетива. Малките деца, които вече ходят (между 1 и 3 години), започват да разбират как работят. Сега, като деца в предучилищна възраст, те използват тези играчки и други предмети за това, за което са предназначени, но те ще им дадат много други възможности. Одеяло, поставено на масичка за кафе, се превръща в тайно скривалище. Глината може да се използва за приготвяне на пица и ще трябва да я „опитате“.

За детето в предучилищна възраст светът се превръща в магическо място без граници, и те са господари на всичко. Не е необичайно децата на тази възраст да си мислят, че имат магически сили, че се борят с „чудовища“ и че успяват да ги победят. Те също могат да вярват, че могат да станат принцеси, феи или други фантастични същества.

Обикновено децата в предучилищна възраст ще ви отведат във фантастичен свят, където ще трябва да играете някаква роля. През това време често се „появяват“ въображаеми приятели. Този тип фантастична игра е от решаващо значение за развитието на децата, тъй като им помага да се изправят срещу своите страхове, тревоги, надежди и мечти.

Играта, в която се преструвате на някой друг, става по-сложна. Децата възприемат света по по-напреднал начин. Така че не се изненадвайте, ако детето ви знае точно как да управлява електронни устройства или електрически играчки.

Умни играчки за предучилищна възраст

 Художествени произведения и занаяти. С подобряването на двигателните умения дейности като държане на пастел, рисуване на членове на семейството и използване на безопасни ножици за рязане и залепване подобряват координацията, насърчават креативността и изграждат самочувствие.

 Блокове и елементи за изграждане. Изграждането на кула, и знанието как да я предпазите от падане насърчава уменията за решаване на проблеми и с координацията. Децата в предучилищна възраст ще използват въображението си, за да строят сгради, превозни средства и животни от прости строителни елементи.

 Пъзел. Пъзелите помагат за подобряване на координацията и сръчността, разбирането на пространствените взаимоотношения, и логическото мислене.

Играчките са инструментите, които помагат на децата да се развиват, но родителите са тези, които подхранват това израстване.

Alex Georgiev