Какво да правите в Шамони през лятото или зимата

Шамони е един от най-популярните ски курорти в Европа. Това място обаче има много повече от възможности просто за зимни спортове. Това е целогодишна туристическа дестинация, предлагаща дейности за хора от всички възрасти.

Ако планирате да закупите апартамент или къща в Шамони, ето вижте какво се предлага през летните и зимните месеци. Много предприемачи осъществяват продажба на апартаменти тук, наистина, имайте предвид

Възможности за забавления в Шамони през лятото

Отидете на поход

Пейзажите на Шамони са сред най-красивите на континента. Когато времето се затопли, е идеалното време да обуете туристическите обувки и да се разходите по една от многото пътеки в района. Някои са по-предизвикателни от други – което е важно да имате предвид, ако ходите на туризъм с деца или такива, които трудно ще се сборят със стръмен терен.

Опитайте водните дейности

Със средните температури, повишаващи се до около 23°C през юли и август, лятото е идеалното време да опитате някои водни спортове. Рафтингът е забавно занимание за цялото семейство и ако търсите прилив на адреналин, може да поискате да опитате хидроспийдинг. Каньонингът е друга чудесна възможност, която ви дава възможност да се катерите по скали и да се гмуркате под водопади; или за нещо по-скоростно, опитайте да карате уейкборд на едно от многото езера.

Отидете на конна езда

Ако искате да изследвате Шамони по-бавно, конната езда е чудесен начин да прекарате следобеда. Ще яздите през много спиращи дъха пейзажи и още по-добре, няма да се случи дори да се изпотите, докато го правите, климатът е чудесен.

Посетете Parc de Merlet

Parc de Merlet е голям любимец на жителите на Шамони. Описван е като „естествена зоологическа градина“, с множество животни, които се разхождат свободно в района, вместо да са в клетки или кошари. Тук има и ресторант, който осигурява идеалното място да се насладите на храна и да се насладите на впечатляващите гледки на фауната.

Неща за правене в Шамони през зимата

Насладете се на склоновете

Разбира се, карането на ски е най-обичаният зимен спорт в Шамони, като хиляди се стичат в региона всяка година, за да се възползват максимално от невероятните склонове. Средната станция на Les Grandes Montets се счита за едно от най-добрите места за каране на ски, или ако времето не е добро, опитайте Les Houches, където дърветата осигуряват много подслон. Ако желаете да изпробвате черна писта, Pointe de Vue и Pylones са високо оценени от ски професионалистите.

Отпуснете се в спа центъра

Твърде студено, за да сте на пистите? След това направете нещо като повечето местни жители и се насочете към спа центъра QC Terme. Този огромен спа комплекс може да се похвали със закрити и външни басейни, хидроджетове, парни бани и сауни, зони за релакс и много други. Това е най-доброто място да се насладите на един ден за глезене, за себе си и е прекрасен начин за отпускане на мускулите след енергична ски сесия.

Състезавайте се по алпийско увеселителен парк

Алпийското увеселителен парк в Planards Park е дейност, която ще искате да опитате поне веднъж. Влакчетата се движат през прекрасните зимни пейзажи с невероятна скорост и със сигурност ще зарадва децата. Имайте предвид – всички деца на възраст от три до седем години трябва да се возят с възрастен.

Посетете спортния център

Спортният център Richard Bozon е близо до центъра на Шамони и разполага с голяма хокейна пързалка плюс открита ледена пързалка. След като се наситите на състезанията по леда, можете също да поплувате тук или да се качите на стената за катерене.

Ако търсите да закупите своето място, което има какво да ви предложи, плюс приятелска атмосфера за отдаване после на имота ви на евентуални наематели, Шамони трябва да е на първо място в списъка ви.

admin