Как да изберем образователни играчки за децата

За щастие вече отдавна отмина времето, когато основната характеристика при избора на детски играчки беше тяхната колоритност и необичайност. Сегашният пазар е препълнен с модели от различни производители, а това понякога сериозно затруднява избора на родителите. Повечето от тях се ръководят от качеството, както и от практичността на детската играчка. Точно това е и причината образователните играчки за бебета да са толкова популярни.

Когато купувате забавление за дете, трябва да се съсредоточите върху неговата възраст и хобита. Идеално забавление за новородени и деца до 6-месечна възраст е играчка, която   позволява на детето да опознае света около себе си. Ако искате да развиете отрано и неговите музикални способности, добре е да му осигурите например музикално килимче, което предлага слушане на различни мелодии.

Също така, играта на детето върху постелка с геометрични фигури ще да започне да ги разпознава по-бързо, а и текстурата на материала е от значение за тактилния контакт.

Радиоуправляемите играчки пък се препоръчват за деца на възраст между три и шест години . Между другото, това забавление е много подходящо момчета, защото почти всяко дете мечтае да притежава огромна кола или мотоциклет. Хеликоптери, танкове, радиоуправляеми влакове – всички тези детски играчки възпитават любовта към технологиите у хлапето, а също така допринасят за развитието на фините двигателни умения.

Родителите, които мечтаят детето им да стане прочут танцьор и хореограф, трябва да разгледат по-отблизо една много интересна опция – така наречените танцувални килими. Подобно забавление ще подобри физическото състояние на детето, както и ще спомогне за стимулиране на вниманието, което е много важно, особено ако детето проявява хиперактивност. Също така, подобен килим може да за забавлението на цяла група деца наведнъж.

Когато купувате подарък за момче, трябва да дадете предпочитание на конструктори или пъзели с малки детайли. Тези образователни играчки стимулират абстрактното мислене и въображение. По-големите момчета ще оценят по достойнство многофункционалния конструктивен комплект, с който могат да направят няколко различни предмета. Такова забавление обикновено включва ключове и крепежни елементи за свързване на частите. Съвместната игра на баща и син с подобен тип детски играчки определено може да направи много за тяхното сближаване.

Източник: АЛИЕКСПРЕС

Alex Georgiev