Дата на изплащане на кредитна карта – вноски по картата

   Датата на изплащане на кредитната карта е денят, в който трябва да върнете средствата, използвани през последния период на фактуриране. Можете да върнете целия дълг, тогава няма да му бъдат начислени лихви, или можете да направите минималното изплащане, което е необходимо, за да се избегнат наказателни лихви.

   Банковите заеми ви позволяват да финансирате различни инвестиции и текущи разходи. Изборът на конкретен кредитен продукт трябва да зависи от целите, за които искате да използвате заетите пари. Кредитна карта гарантира свободата да се използват средствата на кредитиращата институция. Използвайте го според вашите нужди, но не забравяйте за приложимата дата на изплащане на дълга на картата в даден период на сетълмент. Какъв е този термин? Винаги ли е едно и също? Можете ли да разделите дълга в резултат на използването на кредитна карта на вноски?

Кредитна карта – струва ли си?

   Най-вероятно имате поне една карта, издадена от банката с логото на платежни организации MasterCard или VISA, тъй като те доминират в Полша. Има и други организации за издаване на карти по целия свят. Пластмасовата карта може да бъде пропуск за използване на натрупаните пари в личната ви сметка , но също така да се използва за удобно вземане на заем в предварително избрана банка, не е задължително същата, в която имате открита текуща сметка.

  Кредитната карта е вид разплащателна карта, чието издаване е свързано с предоставянето на кредитен лимит от банката. С други думи, кандидатствате в банка за кредитна карта, точно както бихте искали да изтеглите паричен заем. Поради това банката ще оцени вашата кредитоспособност и ще провери историята ви в BIK (Бюро за кредитна информация). Ако всичко е наред, той ще изчисли колко висок може да ви бъде кредитният лимит. Ще подпишете договор, в резултат на което ще получите кредитна карта, която ще можете да използвате главно за плащания в стационарни и онлайн магазини, както и в сервизни пунктове.

   Безлихвеният период е тясно свързан с предмета на кредитната карта, докато гратисният период е свързан с английския език. Състои се от периода на сетълмент на кредитната карта, който винаги продължава един месец, независимо от банката, и периода за погасяване на договореното задължение.

Alex Georgiev