Детски акордеон

Акордеонът може да се намери в четири дизайна, които включват концертен, пиано, диатоничен и хроматичен  Всеки, който е свирил на този аерофон, ще знае, че този музикален инструмент не е толкова прост, колкото изглежда. Ако желаете да научите детето си да свири на акордеон, се изисква строга практика, много опити и последователно развиване на техники, за да се получи перфектният звук. Тази статия ще разгледа какво да търсите при закупуване на акордеон за вашето дете.

 

Купувайте само от уважаван търговец

Може да купите този инструмент онлайн с опция за тестване на инструмента, преди да го закупите. Преди да се спрете на определен модел и фирма онлайн, може да си направите собствено проучване сред рекламираните продукти, сравнявайки мнения, препоръки и коментари на други потребители във форумите и социалните мрежи.

След това можете да опитате да намерите същата марка в онлайн или физически музикален магазин. Ако е възможно, опитайте се да намерите магазин, който е специализиран за акордеони, тъй като експертите там ще могат да се погрижат за вашите нужди и да отговорят на вашите запитвания. Потърсете съветите на реномирани търговски представители, които продават акордеони от години и направете вашия избор, след като се уверите, че разполагате с достатъчно знания и опит. Свържете се с опитни акордеонисти, за да могат да ви насочат към експерти, които обслужват този музикален инструмент.

 

Проверете дали не изтича въздух

Независимо дали планирате да купувате нов детски или обикновен акордеон, правилото е всъщност да изпробвате инструмента и да проверите за изтичане на въздух. Ще трябва да го тествате, за да проверите за такива дефекти. Не трябва да чувате как изтича въздух от него, докато се опитвате да премествате навътре и навън духалото, както и не трябва да има дори най-слабата следа на звук, когато не е натиснат нито един от клавишите или бутоните. Колоните трябва да са плътни и да не се отварят лесно, освен ако не са натиснати клавишите или бутоните. Второ, дори ако духалото се издърпва, не трябва да чувате никакви звуци. Ако духалото се отвори и затвори бързо без натискане на клавишите, инструментът е дефектен и не е подходящ за закупуване.

 

Проверете за проблеми с настройката

Тествайте инструмента за всякакви необичайни шумове и недостатъци. Ще трябва да изпробвате всеки клавиш, за да разберете дали има нещо нередно в настройката. Ако не знаете разликата между добра и лоша настройка, можете да помолите опитен акордеонист да ви обясни разликата. Най-важното е, че трябва да тествате всеки клавиш и да чуете звука, който издава, за да разберете дали настройката е добра. Ако някой от клавишите ви звучи зле, се откажете от покупката, защото е скъпо да се поправи или настрои акордеон. Ще трябва също да знаете разликата между методите на мокро и сухо настройване. Сухият тунинг се използва предимно в популярната американска музика и джаза, докато мокрият тунинг се използва в европейската народна музика. Ето защо, наложете на акордеон за вашето дете, който е стандартно настроен според типа настройка, който желаете.

Източник: musicshopbg.com

Alex Georgiev