Какви са предимствата в комбинирането на кухня и хол

Предимствата в комбинирането на две помещения, в случая кухня с хол са много. И все пак, не бързайте да разбивате стените. Помислете за основните недостатъци на такова преустройство. Помислете дали си струва да избирате готови решения или може още по-лесно да вземете кухни по поръчка, адаптивни със ситуацията.

Обърнете внимание и на някои аспекти в комбиниране на кухня и хол:

Най-важните недостатъци са миризмите от печката или фурната и допълнителни отломки, които неизбежно се появяват при готвене. Те ще трябва да се почистват по-често и на голяма площ. По този начин, кухнята ще изглежда перфектно и няма да разваля впечатлението от хола.

Шумът от водата или съдомиялната машина и други странични звуци от кухнята могат да попречат на останалата част от домакинството.

Близостта на хладилника от мястото за почивка често води до неконтролирана консумация на храна и в резултат до увеличаване на теглото.

Липса на лично пространство. Понякога домакините обичат да бъдат сами в кухнята, а не под контрола на членовете на домакинството. И така, още повече, ако гостите са останали да нощуват в хола. Така ще е напълно възможно да не може да си направят кафе или да пият вода сутрин, за да не събудят никого.

Ще трябва да похарчите много за документи за разрушаване на стени и пълен ремонт със закупуването на мощна система за пречистване на въздуха.

Необходимо е да се мисли за стилен еднообразен дизайн на стаята. Няма да може открито да поставяте съдове, уреди и техника. Трябва добре да премерите и прецените всичко и тук отново от полза ще са кухни по поръчка.

Ако решите да обедините двете помещения, трябва да избягвате често срещани грешки, като например:

Не се опитвайте да събаряте стени, без разрешение. Некоординираното преустройство в бъдеще може не само да доведе до глоби, но и да доведе до колапс.

Опитайте се правилно да зонирате стаята. Всички функционални зони трябва да бъдат визуално разделени, като същевременно се спазва общия стил. Като разделители се използват бар плот, плот за маса, маса за хранене, мека мебел или дори подово покритие с различен дизайн и текстура.

Започнете да обзавеждате от работната зона, след което преминете към системата за съхранение. За малка площ използвайте плъзгащи се врати, чекмеджета. Важно е, да осигурите безплатен достъп до шкафове, текстил и кухненски прибори.

Поставете меката мебел далеч от плота и мивката. Така тя няма да страда от пряк огън и вода.

За да създадете модерен състав, препоръчително е да скриете кухненското оборудване зад фасадите на мебелите. Това да стане по-лесно, чрез адаптиране със самите кухни по поръчка.

Поставете осветителните тела разумно, тъй като голяма стая предлага различни нива на осветление. Тук един полилей не е достатъчен.

Не премествайте зоната на мивката от кухнята в хола. Това е строго забранено.

Има различни опции за комбиниране на пространство. За да запазите известна автономност, оставете част от стената между кухнята и хола. Ще можете да поставите по-удобно мебели, декор и необходимо оборудване. Друг вариант е да направите полупрозрачен плъзгащ се дял и да промените пространството според вашето настроение и обстоятелства.

Уверени сме, че с помощта на тези прости съвети ще може да планирате компетентно най-удобната обстановка във вашия любим дом. Разгледайте предложенията на кухни Ирим на пазара и внимателно подберете дивани, гардероби и останалата мебел. Такива ще станат верни помощници в създаването на функционален комфорт във вашия дом.

admin