Пътна помощ при повреда на пътя

Електрониката е създадена от човека, тя не е лишена от недостатъци и има тенденция да се проваля от време на време. Автомобилното електрическо оборудване и по-специално автомобилните аларми не правят изключение.

Доверете се на нашата пътна помощ за София, Пловдив, Варна, Буграс и цяла България, работим 24/7/365 дни в годината. Неизправностите в работата му могат да се дължат на различни причини и не може да има единствен начин за решаване на проблема. За да разберете проблема, първо трябва да изключите алармата на автомобила.

 

Деактивирайте автомобилната си аларма, чрез нашата услуга. Какви са възможните причини за неизправност на алармената система?

За добре координираната работа на електрониката е необходима последователността на няколко системи в автомобила наведнъж, поради което сред причините за проблеми с алармената система може да има различни неизправности:

Радио интерференция

Струва си да започнете с една от най-простите и разбираеми причини за неуспехи в работата на системите за сигурност – радиосмущения, които поради постоянната работа на различно електронно оборудване в града са много.

В този случай трябва да изключите алармата на автомобила за известно време и да опитате да го използвате на друго място;

Дефектен акумулатор

Автомобилната аларма може да не работи, просто защото акумулатора в ключодържателя е изтощена. Като правило, след подмяната им, проблемите се премахват напълно;

Проблеми с акумулатора

Неизправностите на акумулатора също могат да повлияят на производителността. В някои случаи акумулатора трябва да бъде сменена, но в зависимост от ситуацията е възможно да запалите акумулатора или да почистите клемите;

Механични повреди

Автомобилната аларма може да се повреди, ако една от връзките на веригата е повредена. Струва си да започнете с проверка на ключодържателя за работоспособност, а за по-нататъшни тестове е необходимо да изключите алармата на автомобила;

Деактивирайте автомобилната аларма

В допълнение към горните причини, има и пълна повреда на електрическото оборудване. Деактивирането на автомобилната аларма в този случай изисква допълнителни знания и умения и се извършва с помощта на таен бутон.

Струва си да се отбележи, че когато алармата или имобилайзерът са изключени, в никакъв случай не трябва директно да се намесвате в работата на оборудването поради факта, че често производителите на системи за сигурност за надеждност свързват много елементи от електрониката, необходими за правилната работа на машината.

Ако възникнат проблеми, които са по-сериозни от разредените батерии, авто електротехник се нуждае от посещение, защото само професионалист може да извърши действия за отстраняване на неизправността, без да влошава и без това неприятната ситуация.

Стандартните системи за сигурност на автомобила се интегрират все повече с бордовата електроника на автомобилите, а нестандартните стават все по-сложни. Следователно не винаги е възможен ремонт на алармата на автомобила с тръгване.

 

Трябва ли спешно да продължите пътуването си, но алармата няма да отключи колата?

Услугата ни за техническа помощ на пътя може да предложи най-добрия вариант: техник на място ще диагностицира системата и ще изключи алармата, ако са необходими сервизни условия за ремонт.

Една проста липса на реакция към ключодържателя не изисква непременно ремонт на алармената система на автомобила.

Като се обадите на нашия съветник за диагностика на системата, можете да получите точен отговор на въпроса за причината за повредата. Простите неизправности могат да бъдат отстранени веднага след диагностицирането.

Въпреки това, в случай на повреда на самата аларма или блокиране на вериги, когато устройствата против кражба са инсталирани от компетентен монтажник, възстановяването на работата на системата за сигурност може да отнеме няколко часа дори при професионално оборудвана услуга.

Ще бъде необходимо голямо количество работа за разглобяване на кабината, отваряне на кабелните снопове. На пътя е непрактично да се извършва такава работа, не винаги е възможно чисто физически.

 

Ето защо, като деактивираме алармата на пътя като временно решение, ще ви предложим две възможности:

  • Извършете в бъдеще пълноправен ремонт на алармата в сервизни условия, като същевременно поддържате достатъчно ниво на сигурност на автомобила
  • Сменете дефектната аларма напълно

Alex Georgiev