3 аргумента в полза на сребърните бижута

Хората свързват среброто с лукса и изискания шик от векове, така че не е странна нестихващата популярност на сребърните бижута. Те са много по-достъпни като цена от златните, но по никакъв начин не им отстъпват по красота. В следващите редове ще изтъкнем 5 валидни аргумента в полза на сребърния накит, с които ще опитаме да оборим някои предразсъдъци по отношение на белия благороден метал.

  1. Еднакво класически и модерен аксесоар

Независимо дали следвате сляпо модата или държите на класиката, белият благороден метал си остава правилен избор за покупка на стилно бижу. С него можете да облечете всякакъв тоалет и да отидете на всяко място, изглеждайки винаги еднакво уместно и преди всичко – на висота. Сребърните бижута могат да се носят в ежедневието, в свободното време, в офиса и на официален прием.

Абсолютно подходящи са за жени на всякаква възраст. Докато златото не стои особено добре на съвсем млади момичета, то сребърните бижута се вписват перфектно в индивидуалния им стил. Дамите с авторитет и положение в обществото носят сребърни накити с изключителна елегантност. Размерът е без значение – от сребро се правят доста масивни бижута, без цената им да е по джоба само на арабски шейх.

  1. Има неограничено разнообразие от дизайни и винаги ще бъдете в крак с модата

Златната бижутерия много рядко ще предложи екстравагантни дизайнерски решения, защото е прието този благороден метал да се носи предимно от знатни особи и аристократи. При среброто ограничения практически няма. Добрите ювелирни фирми, каквато у нас е марката Паладиум, създават собствени дизайни, оформяйки среброто в невероятно живописни форми.

Дизайнерското бижу от стърлингово сребро (проба 925) е изключително красиво, но също така здраво и дълготрайно. Ако се опасявате, че с времето бижуто ще изгуби своята актуалност – грешите. Авангардните форми при обеците, гривните, колиетата и пръстените никога няма да излязат от мода. По-вероятно е производителите на евтини аксесоари от обикновен метал да започнат да копират уникалния дизайнерски стил и така автентичния облик да се загуби.

  1. Хипоалергенен и 100% безопасен продукт

За разлика от бижутата, направени от никел, месинг и други неблагородни метали, сребърните не предизвикват алергични реакции и зачервяване на кожата. В тях не се съдържат метали, които биха могли да представляват риск за здравето. Медта е добавката, която се използва за примес в среброто, но тя, както показва многовековното производство на медни съдове, е също напълно безопасна.

Поради изтъкнатите току-що причини, спокойно можете да купувате красиви бебешки бижута от сребро, както и други сувенири – лъжичките са най-популярния сребърен подарък в последните години. Сребърните обеци са идеален вариант при наскоро продупчени уши или друг вид пиърсинг. Имате пълната сигурност, че раната няма да се възпали.

За да сте сигурни обаче, че бижутата ви са наистина хипоалергенни и напълно безопасни, е много важно от къде ги купувате. Избягвайте да купувате накити от случайни търговци, а още по-малко от улични сергии. Закупуването на ювелирни изделия онлайн също не е напълно безопасно.

Препоръчваме да пазарувате от утвърдени производители и търговци на бижутерски продукти, каквато е марката, която посочихме по-рано. Така никога няма да бъдете измамени, защото изделията се доставят придружени от сертификат за произход и качество. Покупката на бижу без такъв документ не ви гарантира, че изделието е 100% без съдържание на никел и олово –„Nickel & Lead Free”.

Alex Georgiev