С какво са полезни електропастирите за животновъдите?

В наши дни все повече животновъди наемат скъпоплатена работна ръка, с чиято помощ държат добитъка си в пълен брой. Реалните пастири полагат неистови усилия, за да не позволят на животните да избягат. Понякога това се указва почти невъзможна мисия, но помощта се задава на хоризонта и се нарича електропастири, за които ще разкажем в следващите редове на статията ни.

На какъв принцип работят електропастирите?

 

Думата електропастири може да е нова за мнозина. Точно за тях обясняваме, че става дума за комплект от енергизатор, огради и изолация, с чиято помощ животните се държат в един определен обсег. През оградите минава електричество, и когато животното стигне в непосредствена близост до тях ще получи кратък електрошок, който да го откаже от бягство.

Да, наистина е трудно да се опазят животните, особено по-силните от тях като крави и волове, но пък с електрическите огради това става реалност. Токът не може да убие или пък да доведе до наранявания на добитъка. Той има по-скоро психологическо въздействие, за да научи стадото да пасе, където му се полага. По този начин намесата и отговорността на животновъдите спада драстично.

Откъде да закупим електропастир в комплект?

 

Има два варианта за покупка на електропастири. Първият е да ги поръчате поотделно, като упоменете колко дълга трябва да е оградата, каква да бъде изолацията и мощността на устройството. Ако обаче нямате представа какво точно търсите, можете да получите професионална консултация на адрес https://elektropastiri.bg, където ще имате възможност да получите пълен комплект електропастир – енергизатор, ограждение, изолация и аксесоари.

Разбира се, има и други фирми предлагащи комплекти, но ние искаме да Ви спестим трудностите, като Ви предложим може би най-доброто качество от Бентли Фарм – лидер в продажбата на електропастири за България. Прегледайте онлайн магазина към сайта и ще намерите всичко, от което се нуждаете. Нашата мисия е да Ви помогнем и се надяваме, че сме успели в тази статия.

 

Dimitur Belovejdov