Къде да потърся крематориум за домашни любимци?

Изборът на крематориум за домашни любимци е от много голямо значение. На първо време, трябва да се насочите към лицензирана фирма, която предлага кремация на домашни любимци. Най-лесният начин да намерите такава, е като потърсите в интернет пространството, където се предлагат най-различни услуги. По този начин ще разгледате офертите и цените на фирмите.

Какво е кремация на домашен любимец?

 

Кремацията на домашен любимец е процедура, при която починалото животно, се изгаря в пещ, а след това остатъчната пепел се връчва на стопанина. Тази процедура е важна, заради законовите забрани за погребение на животни в земята. Получената прах след термичната обработка, не е вредна, както би могло да бъде разлагането на трупа на домашния любимец. Вие можете да направите, каквото пожелаете с пепелта – да я запазите, да я разпилеете или заровите.

Кремацията се извършва от професионалисти, така че в никакъв случай, не бива да се опитвате да кремирате домашния любимец сами. Животното трябва да стои в специализирана хладилна камера за трупове, преди да бъде изгорено. По този начин се предотвратява разлагане, което само по себе си може да донесе зарази, неприятни миризми и други нежелани последствия.

Колко струва кремирането на домашен любимец?

 

Цената е различни, при различните крематориуми. Тя варира и според теглото на животното, което подлежи на изгаряне. Ето защо Ви препоръчваме да погледнете в сайта на един от лицензираните крематориуми за домашни любимци в София – http://petcremation.eu, където са съобщени цените на услугите, както и всичко, което ще получите като краен продукт.

Няколко думи в обобщение

 

Надяваме се, че сме Ви помогнали да откриете изпълнители на кремация на домашни любимци и ще изпратите обичаното от Вас същество във вечния му път, като му засвидетелствате почит и уважение. Стискаме палци животните Ви да живеят дълго, и да не се налага да се възползвате от тази иначе хуманна услуга, която е препоръчителна в последните дни на животинчетата.

Dimitur Belovejdov