Въпроси преди стартиране на нов бизнес и регистрация на фирма?

Искаш да направиш регистрация на фирма на ниска цена в някои голям град София, Пловдив,Варна, Бургас или някой по-малък работим в цяла България.

Преди да стартираш своята регистрация на фирма, трябва да е запознаеш по-подробно със твоят бизнес.

Вземете химикалка, лист хартия и не спирайте, докато не отговорите на следните ключови въпроси.

  1. Страст

Какъв вид дейност ще изберете за бъдещата си компания? Какво обичаш да правиш най-много? Какво ви възбужда и ви пречи да заспите?

 

Без страст не можете да създадете успешен стартъп, но това не е всичко.

 

Често истинската любов към каузата нараства, когато се почувствате успешни. Мислейки за посоката на вашата компания, не се фокусирайте върху моментната страст, представете си, че ще ви създаде усещане за удовлетвореност в бъдеще.

 

Направете списък с хобита и преминете към следващия елемент.

  1. Умение

Какво правиш най-добре? Какви уникални таланти или способности притежавате? Какво правиш по-добре от другите? Вие сте висококвалифициран дизайнер, разработчик, продавач или майстор?

 

Напишете колкото се може повече от уменията си.

 

Може би все още не сте достигнали съвършенството във всички области, но определено имате набор от таланти, знания и потенциал да успеете.

  1. Пари

След като определите в какво се крие душата ви и съставихте списък с таланти, задайте си още два въпроса: можете ли да свържете интересите и уменията си, за да създадете стартъп, който решава проблема на други хора? Ако е така, тогава вторият въпрос е: има ли достатъчно пазарно търсене на вашия продукт, за да реализира печалба?

 

Отговаряйки на въпроси за търсенето и печалбата, вие филтрирате умения и страсти с търговски потенциал от провали.

Само солидната структура и ясната визия на целта могат да послужат като основа

за устойчиво стартиране.

  1. Проблем = възможност

Каква е нуждата на съществуващия клиент?

Всеки голям проблем е голяма възможност. Ако няма проблем, тогава няма решение и няма причина компанията да съществува. Никой няма да ви плати, за да решите това, което не е проблем.

Стартиране ли е болкоуспокояващо или витамини?

Витамините помагат за подобряване на здравето бавно и постепенно: поддържат ви здрави известно време, предпазват ви от болести.

 

Болкоуспокояващото действие спира незабавно болковия синдром: хапчетата ви помагат, решавайте проблема тук и сега. Най-добрите компании правят същото.

 

Аналгетичните хапчета са стартъпи, които решават сериозни проблеми бързо и ефективно. Клиентът е „наранен“, той спешно се нуждае от решение.

 

Не го интересува как изглежда хапчето, дали логото е красиво върху него, дали ще работи след два месеца или три.

 

Google е болкоуспокояващо: без денонощна наличност и възможност бързо да разберем каквото и да било, няма да ни е лесно.

 

Помислете как вашата компания може да се превърне в обезболяващо средство. Предложете продукт или услуга, която днес решава проблема, а не витамин, ефектът от който ще се появи в най-добрия случай след известно време.

Как да спечелите пари от „болката“ на клиента

Подходяща проблемна точка за бъдеща компания е, когато достатъчно потребители признаят наличието на „болка“ и са готови да платят за решение. Така вашето стартиране ще бъде в търсенето.

 

Ако не намерите и не реагирате на болката, на която можете да спечелите пари, всички други действия – от дизайна и разработката до маркетинга и тестването на продуктите – са напразни. Хората няма да плащат за резултата, ако това не реши техните проблеми.

Преминаваме към конкретен план

Имате разбиране на кой конкретен пазар и в коя конкретна област планирате да стартирате стартиране. И така, следващата стъпка – да уточните проблема – да разработите и тествате отговора на проблема, който вашата компания ще реши.

 

Как да проверите дали вашата идея ще живее и ще печели

  1. 1. Намерете група потенциални клиенти
  2. 2. Проведете анкета сред тях: най-добре е лично, но можете и да изпратите имейл
  3. 3. Оценете резултатите

За да разберете по-добре проблема, опитайте се да направите максимално честни членове на фокус групата с вас. Не им продавайте продуктова идея, по-добре задавайте отворени въпроси. Важно е въпросите да се формулират така, че респондентите да отговарят свободно и без натиск.

 

Примери за въпроси:

 

Коя е най-голямата трудност при проблем X?

Разкажете ни за проблем X. Какво се случи миналия път, как срещнахте този проблем?

Защо това преживяване беше толкова неприятно?

Какви действия предприехте, за да разрешите проблема?

Какви решения използвате за решаване на проблема? Какво не те удовлетворява в тях? Как да ги промените?

Реши ли вече да направиш своята регистрация на фирма на ниска цена?

 

Alex Georgiev