За траурните агенции и погребенията – нещата, които трябва да знаете

Темата за погребенията се разисква много. На моменти дори повече от обикновено. Когато човек работи и се занимава в сферата на траурните и погребални услуги, то неминуемо ще се сблъска с „черните петна“ на бранша.

Обикновено навсякъде, във всеки бранш се намират хора, които го цапат със своя алчен манталитет. Пазарната ниша, която сме избрали да разгледаме днес, а именно тази с предлагането на траурните и погребални услуги има една особеност.

Тук е характерно, че границата между „обслужване на клиент“ и „помощ“ е много тънка. Веднага биха се чули възгласи от рода на „Ама честен бизнесмен няма!“. Ние помислихме сериозно върху проблема, седящ зад този вменен начин на мислене.

Смесихме тези две понятия и разбрахме, че няма нищо лошо в това да „продадеш помощта си“. В крайна сметка хем помагаш, хем продаваш. Какво по-хубаво от това?

По-хубаво има

Честичко чуваме израза: „Ех, колко по-хубаво щеше да е ако…“. Да, може би щеше да е по-приятно в България да има повече честност в бизнеса. Точно заради това решихме да Ви дадем няколко съвета, когато не дай си, Боже, загубите свой близък.

По-горе Ви споделихме за това, че много хора се облизват на страданието и като ято лешояди са готови да Ви накълват тогава, когато сте най-слаби и податливи. Да, разбрахме, че честен бизнесмен няма, но стига ганьовски изпълнения. Имайте съвест!

Има ли от какво да се пазите?

Какви капани съществуват по пътя към достойното изпращане на починал човек? Наивността у хората е нещо хубаво. Приложена по правилния начин, тя би могла да се превърне в упоритост и тогава плодовете на труда са сладки.

Наивността обаче, се проявява, когато човек е слаб и безсилен. Тогава той е уязвим и много лесно може да му се влезе под кожата.

Много погребални агенции дават визитки на възрастни хора. Това ако не е послание „Ела, умри си с кеф!“, да пукна ей сега! За разлика от аматьорите в бранша, професионалисти като OmegaFuneral.com знаят как тактично да предложат помощта си на онези, които имат нужда от нея.

Голям процент от тези с визитките, спекулират с цените. Умишленото ценово повишаване не е добра идея, особено за бранш като този.

Специалисти от водещите погребални агенции, сред които е и OmegaFuneral.com, съветват преди да потърсите помощ от който и да е, първо да проведете едно самостоятелно проучване на пазара.

По този начин Вие ще прекрачите прага на агенцията подготвени и бихте били по-трудна плячка за лешоядите. Също така, по-лесно ще се доверите на агенция, която ще изпрати Вашия близък достойно и „О, мега професионално!“

 

 

Dob4o

Подробна информация как може да купувате от китайския Aliexpress с намаления и промоции. Безплатна информация за Колактив 3 на Аквасорс, който се предлага в сайта kolastra.eu.