5 мита за почивки на яхта, ветроходство и наем на яхта. Как покрай плаване, да открием и мечтан имот?

Ако сте начинаещи в сферата на туризма. Ако сте се придържали към традиционното години наред. Нека развенчаем 5-те най-популярни мита за яхтинга и наемането на яхти и катамарани.

Информацията е представена с любезното съдействие на агенцията за недвижими имоти Unique Estates.

Съществуват някои основни митове за наем на яхти

Яхтинга, придобива все по-голяма популярност у нас, но с това се появиха и множество митове. Много хора не се решават да плават на яхта или катамаран, само защото имат непълна или изкривена представа за тази форма на спортен туризъм. За да коригираме поне малко не равновесието на тази информация, бихме искали да посветим тази статия в развенчаването на най-популярните заблуди и стереотипи за яхтинга:

Мит номер 1

Яхтинг – забавление за богатите!

Не е така. Например цената на седмичния чартър на ветроходен катамаран е сравнима с почивка в приличен турски хотел. Разбира се, ако искате да станете собственик на луксозен кораб, то тук, не може да се справите без значителни инвестиции, а ако прецените разходите за поддръжка на яхта, може да излезете с доста сериозна сума. Но за да изпитате всички удоволствия на свободното време на яхта, изобщо не е необходимо да си купите нещо, просто наемете яхта и се насладете на пътуването. Днес почти всички любители на ветроходството наемат само лодка.

Мит номер 2

Яхтинг – много сложна наука!

Управлението на яхтата наистина изисква определени умения. За да стоите уверено на кормилото, само за да получите лиценз и теоретични знания, разбира се, не е достатъчно. Имате нужда от опит. Но нека си спомним времето, когато за първи път се озовахте зад волана на колата си:

Беше страшно и неудобно, но отне само няколко месеца и сега сте опитен шофьор. Затова със сигурност ще се справите и с яхтата и катамарана. Но отново, за да се възхищаваме на величествения залез на Сардиния от палубата на плавателен съд, не е необходимо да може да го управлявате. За тази цел има опитни морски вълци – шкипери!

Научете за изгодните оферти на имоти от Unique Estates.

Мит номер 3

Яхтинг – опасен за здравето. Затова може с кола и фериботен билет – безопасно е.

Дизайнът на съвременни ветроходни яхти и, по-специално, катамарани е такъв, че шансът да се преобърне и да потънете с тях в открито море е нула. Ето защо водещите чартърни компании уверено осигуряват целия екипаж за много големи суми.

Мит номер 4

Яхтингът е скучен и безинтересен.

Това е точно обратното. Много от тези, които за първи път отиват на море или яхта, никога няма да заменят това невероятно приключение за почивка в хотел или на плажа. Почивка на яхтата ще ви отвори уникална възможност да видите девствената природа на най-недостъпните места на планетата. Тъй като яхтата е мобилна, лесно може да направите магически снимки в близост до екзотичен остров, а след това да се закотвите до бреговете и да се насладите на пикник на открит плаж. В допълнение, яхтата, като правило, има цялото необходимо оборудване за гмуркане или риболов; има разходки с ферибот. Така любителите на гмуркането и риболова ще намерят точно, какво да правят. Ето защо, скучно не може да е с яхта.

Мит номер 5

Яхтинг – не за любители на комфорта!

В действителност много хора смятат, че един типичен яхтсмен е лишен от всички предимства на съвременната цивилизация и е постоянно в екстремни условия. Много хора смятат, че яхтинга винаги е силна буря, лошо време, опасни пасажи, мокри дрехи, тесни кабини, липса на вода и храна. Но това е просто още една заблуда и стереотип сред начинаещите. Всъщност, модерният чартър катамаран е луксозно имение на вода с най-високо ниво на безопасност и комфорт. Удобни кабини, просторен хол, кухня и баня – всичко това е на борда, така че, дори няма да забележите, че в момента сте в средата на откритото море.

Приятели, преборете се със своите стереотипи и заблуди. Откривайте нови неща на www.ues.bg. Тогава е възможно морето да стане неразделна част от вашия интересен живот. Приятно пътуване!

admin