Кои са най-известните комарджии в историята?

Много комарджии и почитатели на казино игри стават известни с течение на времето по различни причини. Някои от имената, които ще посочим в тази статия са големи победители, докато други са големи губещи. Известността при залагащите може да се дължи на това, че са истински професионалисти, но може и да е свързана с техните провали и загуба на много пари. Нека все пак разгледаме кои са най-популярните комарджии в исторически план.

Джон Монтагу – известен британски комарджия

Известният британски държавник Джон Монтагу е бил запален по хазарта. Тази историческа фигура е известна не само с привързаността си към залаганията, но и с това, че е изобретил сандвича. Легендата гласи, че по време на някои от своите продължителни сесии на хазар, Монтагу е закусвал тънки филийки месо, поставени между две парчета хляб. В крайна сметка популярността на сандвичите до голяма степен е свързана именно с хазарта и Монтагу.

Брайън Молони

Както споделихме в началото на статията, някои комарджии стават известни по грешен начин. Молони е известен със своята пристрастеност към хазарта, като това е човекът, който присвоява десет милиона от компанията, в която работи, за да финансира честите си пътувания до Атлантик Сити, за да залагат на хазарт. В крайна сметка той успява да пропилее целия този капитал. Кражбата на парите е разкрита през 1982 година, а Молони получава присъда от 2 години и половина затвор. Книгата наречена „Stung” всъщност е написана за него и хазартните му подвизи.

Бил Хикок

Това е един от най-известните комарджии в американската история. Наричан е още Дивият Бил Хикок, който е бил толкова добър, че е вкаран в залата на славата. Брилянтният комарджия обаче е убит през 1876 година, докато е играл покер в един от любимите си барове. За негов убиец се сочи името на Джак Маккол, който го застрелва в гръб. Причината е свързана с това, че Хикок му е взел много пари при игри на хазарт. По време на смъртта си Дивият Бил е държал два чифта осмици и аса, като днес в покера това се нарича „ръката на мъртвеца“.

Ашли Карас

Вън от всякакво съмнение е, че Ашли Карас е един от най-големите играчи в историята на хазарта. Той е известен с това, че печели 40 милиона долара във Вегас със залог от 50 долара. За негово съжаление по-късно губи цялата сума, след като се сблъсква с няколко поредни серии от загуби. И до днес Карас играе на хазарт и живее във Вегас, като рядко се чува за неговите печалби и загуби.

Още такива истории и всичко на тема комер, можете да намерите в нашия сайт https://scatter.bg, където сме споделили други любопитни истории, стратегии за залагане, трикове, букмейкъри и всичко от света на хазартните игри онлан. Желаем Ви приятно четене!

Dimitur Belovejdov