Как да изберете най-подходящите електроуреди за вас?

Най-доброто време за закупуване на домакински електроуреди е делничен ден в края на месеца – септември или октомври (или през февруари за хладилници). Ако не можете да вземете всички тези фактори, изчакайте колкото може повече. Работните дни са най-добри, защото магазините за уредите не работят през почивните дни и получаването на уреди от тях може да бъде трудно. Имате по-голям шанс да сключите по-изгодна сделка, когато можете да прекарате повече време, задавайки въпроси на търговските консултанти и да се запознаете с детайлите на уреда. Краят на месеца е страхотен, защото търговците обикновено търсят своите квоти за продажби. Те са много по-склонни да сключат сделка, ако наистина се нуждаят от продажбата. Септември и октомври (или февруари за хладилници) са време, в което производителите получават новите модели за годината. Тогава магазините трябва да направят място за новите уреди, като се освободят от тези от миналата година.

Можете, също така, да сключите някои доста добри сделки в дните, когато магазините за уреди обикновено имат продажби. Но бъдете внимателни – факторът търсене тук е основен. Така че, ако цената все още е извън бюджета ви, може да не успеете да преговаряте за по-малка сума. Потърсете оферти за онлайн продажби – тук няма да се налага да преговаряте, но цените могат да бъдат много по-ниски дори и могат да имат безплатна доставка.

Ограничаване на кръга от възможности

След като решите да пазарувате, първо намалете кръга от възможности. Веднага изключете всичко, което не е подходящо, защото това няма да се промени. След това изключете всичко, което няма крайния резултат, който търсите, освен ако това не е гъвкав критерий за вас. След това сравнете цена срещу функции. Добър принцип при пазаруване е да закупите най-доброто, когато имате съмнения. Спестяването в комуналните услуги наистина се увеличава – възможно е да се закупи перална машина на изплащане с месечни вноски, които са доста приемливи, за да работи, средно по пет натоварвания на седмица. Тези неща поглъщат водата и електричеството, така че дори и да платите за пералнята малко повече, ще компенсирате разликата в дългосрочен план с икономисването на електроенергия и вода.

Освен ако не разполагате с неограничен бюджет, вероятно няма да получите всичко, което искате. Но ако направите предварително планиране и отидете да пазарувате, преди уредът да се развали, възможно е да останете наистина доволни.

Източник: https://vladives.bg/blog

Alex Georgiev