Как да направим ремонт на едностайно жилище?

Ремонтът на едностаен апартамент е винаги важен и вълнуващ процес, който следва да се приема, от една страна, с положителна настройка, а от друга – доста сериозно. В онлайн пространството съществува многообразие от строителни фирми, изпълняващи комплексен ремонт или даващи възможност за извършване на определени дейности.

Основен ремонт в едностаен апартамент отнема около 45 работни дни. Извършва се най-дългият, комбиниран и цялостен ремонт за срок до 70 работни дни, а минималните срокове са за козметичен ремонт – до 25 работни дни. Затова, за да се гарантира, че всичко е завършено навреме, е необходимо да се вземат предвид следните моменти:

  • Необходимо е да се съгласува графикът на работа на майсторите;
  • В началото на ремонта се закупуват всички необходими строителни материали;
  • Налага се да намерите дом за вас и вашето семейство по време на ремонтните работи, защото в апартамент, където върви ремонт, не е позволено да се живее;
  • В случай на закупуване на нови мебели, е желателно да ги купите предварително и да решите какво и къде ще бъде инсталирано, защото ако телевизорът е монтиран на стената, е желателно да се уточни на майсторите конкретния район.

Цената за ремонт на едностаен апартамент зависи от различни критерии, но в общи линии, цените варират в рамките на следните граници. Окончателната цена за всеки от ремонтите се изчислява на квадратни метри. Най-скъп е цялостния ремонт, след това е стандартният и накрая е козметичният.

При проектирането на едностаен апартамент се отделя повече внимание на интериорния дизайн. Светлите цветови нюанси по стените се използват за увеличаване на визуалното пространство.

Настилката (ламинат или паркет) се поставя за всяка отделна стая, като може различните помещения да са с различен материал. Повърхността на таваните е добре да бъде по-светла и гладка, за да се чувстват по-високи. Осветлението е желателно да е достатъчно силно и ярко. При този тип ремонт на апартаменти е идеално инсталирането на подходящо LED осветление, което се монтира върху гипсокартон. Мебелите е желателно да бъдат не много обемни. Сгъваемите мебелни механизми са чудесно решение в случая.

По-голямата част от строителните фирми предоставят ремонтни услуги за 1-стаен апартамент „до ключ“, както и други видове строително-ремонтни работи. Компаниите, които са надеждни и реномирани, имат своя интернет страница. Те имат няколко предимства:

  • Безплатно обаждане от страна на клиента и оценка на цената на необходимите услуги;
  • Гаранция за извършената работа и изпълнението на договора;
  • Контрол на качеството на всеки етап от ремонта;
  • Приложения на висококачествени български и вносни материали;
  • Предлаганите услуги са с качество, което е в съответствие с всички стандарти.

Компаниите изпълняват всички дейности с различни нива на сложност на ремонтите на апартаменти в достъпен  ценови диапазон, който да може да отговори на доходите на различните потребители.

Alex Georgiev