Какво е добре да посетите в Дубай

Когато се записвате за екскурзия Дубай, сте наясно, че времето ви там ще е изцяло запълнено с предварително организирани от туроператора интересни дейности. Все пак, ако имате някакво свободно време, можете да се ориентирате към няколко интересни обекта, които си заслужават вниманието.

Басейн Ал Каср

Не е случайно, че хотел Ал Каср е популярен сред младоженците, някои от терасите на басейна са специално оборудвани за тържествени церемонии, включително и за сватби. Басейнът е толкова голям, че на туристите се предлага да карат на лодка в него. С настъпването на мрака басейнът и водните канали изглеждат особено впечатляващи, тъй като са украсени с грандиозно художествено осветление. Този огромен басейн има красива асиметрична форма и е заобиколен от оборудвани зони за отдих. Басейнът представлява комплекс с изкуствени водни канали, разнообразие от огромни палми и други екзотични растения заобикалят водата.

Релаксът край басейна в хотел Ал Каср ще бъде незабравим. Тук можете да се насладите на слънчеви бани през целия ден, да поръчвате освежаващи напитки в местните барове и да опитате ястия от прочутата марка в прочутия ресторант за риба в страната.

Музей на ислямската цивилизация в Шарджа

Едно от най-посещаваните и интересни места в Шарджа е Музеят на ислямската цивилизация. Намира се в местността Ал-Майджара и има невероятно красива сграда с купол. Срещу минимална такса посетителите могат да видят редица уникални артефакти. Те са разположени в две големи зали и четири галерии. Сред историческите артефакти и предмети на изкуството можете да видите интересни експозиции, посветени на историята на развитието на физиката, математиката и астрономията.

Хората, които обичат историята, ще се радват да видят колекцията от стари ръкописи и колекцията от керамични предмети. Също така можете да видите поразително красиви ръчно изработени килими, антични бижута и макети на най-известните и красиви джамии.

В музея има мини кино, където можете да гледате интересни тематични филми. Ще харесате и уютното кафене, където могат да се опитат най-популярните национални специалитети. Музеят е построен в скала. Благодарение на това е удобно да сте тук не само в студения зимен сезон, но и в горещия летен сезон. Музеят е открит през 2008 г. и се отличава от останалите с красивия си модерен дизайн и с технологичния прогрес. Този музей ще бъде интересен дори за хора, които никога не са се интересували от ислямските традиции.

Georgi