Пренастройване на ключалката

Ако сте били в ситуация, в която вашите домашни или бизнес ключове са се счупили в резултат на неправилно боравене или крадците са повредили ключалките на къщата ви и са проникнали в жилището ви, това може да ви накара да помислите за смяна на ключалките. Повечето хора в тази ситуация дори не знаят, че има по-добър и по-евтин вариант за пренареждане на на механизма на ключалките, вместо да го сменят напълно.

Е, може би искате да попитате защо това е толкова важно? Отговорът е прост, защото вие ще спестите много пари, а в същото време ще си гарантирате сигурност.  Повечето ключари се възползват от факта, че хората не са наясно с различията и вместо да ги уведомят за възможните опции, те препоръчват скъп вариант за своите клиенти, а именно смяна на ключалките.

Тази статия ще ви даде възможност да определите дали да „пренастроите ключалката“ или да я смените напълно.

Хората, които предоставят ключарски услуги лесно ще ви обяснят разликата между двата варианта. Повечето от тях са достатъчно етични, за да ви ги разяснят подробно и да ви предоставят шанса сами да изберете начина си на реакция. За тях е еднакво възможно да предоставят избраната от вас услуга.

Процесът на смяна на старата ключалка с нова е очевидна, но възстановяването на повредена ключалка изисква някои обяснения. Сега, за да се заключи отново, ключарят трябва да има съответстващ ключ. Без съответстващия ключ, единственото лекарство е да го отворите насила, което може да не е проблем за опитен ключар.

Добре е да знаете, че пренастройването няма да наруши сигурността на вашата ключалка, нито пък ще я направи по-сигурна. Това, което всъщност гарантира, че ключалката е сигурна, е броят на щифтовете в нея. Ето защо, само когато ключарят смени старите щифтове с нови, заключването става по-добро и гарантира защитата на имота ви до голяма степен.

Georgi