Репродукция на картина от Пол Гоген – екстравагантна идея за декорация

Пол Гоген е един от най-интересните художници, които са творили някога. Освен в изобразителното изкуство, френският талант се е подвизавал и в областта на скулптурата и графиката. Пол Гоген е известен със своите цветни и разчупени картини, които се харесват на почти всеки вкус. С помощта на четката и собствените му умения успява да изобрази върху платното голяма част от своите спомени, мисли и преживявания. Това прави картините му изключително богати на мотиви и послания. Поради тази причина този художник е прочут по целия свят, а негови репродукции се поръчват изключително често и в България. Най-лесният начин да получим негово произведение по този начин е от онлайн магазин Reprodukcii.com.

Дори и да не сме чели биографията на художника, само с бегъл поглед върху творчеството му можем да се досетим, че Таити представлява един важен епизод от неговия живот. Именно този период в жизнения път на Пол Гоген го е вдъхновил да създаде едни от най-пленителните си картини. В това число влизат творбата „Трима таитяни“. Изобразените две таитянски момичета и между тях едно момче могат само да будят въображението и любопитството у тези, които наблюдават картината. Майсторството, с което са изобразени лицата и телата на таитяните е просто забележително. Също толкова удивителна е и картината „Таитянка на син стол“. Тя е може би дори по-впечатляваща заради еротичното изображение на екзотичната гола дама и нейните красиви форми. Художникът е успял едновременно да пресъздаде върху платното натуралната красота, която жената притежава, както и типичните за етноса й характерни черти.

Изключително интересни и закачливи са и останалите картини от Пол Гоген. Творбата „Черните прасета“ съвсем спокойно може да бъде използвана за илюстрация в детска книжка, заради елементарното и същевременно гениално изображение на идилична селска природна картина. Прасетата дори не заемат централно място в нея, въпреки че присъстват в заглавието. Повече внимание се обръща върху хармонията между хора и природа и техния бит. Картината „Веселие“, от своя страна, отново се фокусира върху женската красота, като дори се прокрадват и леки нотки на еротика. Отново може да се забележи унисон между човешкото и природното настроение, а всичко това е постигнато с изумително живописната смесица от натурални цветни нюанси и шарки.

Dob4o

Подробна информация как може да купувате от китайския Aliexpress с намаления и промоции. Безплатна информация за Колактив 3 на Аквасорс, който се предлага в сайта kolastra.eu.