10 трика за почистване

Има много съвети, трикове и решения за почистване на къщата. Съставихме списък от 10 полезни съвета, които ще съкратят времето ви. Ако ви се налага голямо почистване, то бе се колебайте да им се обадите: https://www.konkurenti.com/pochistvane-zhilishte-plovdiv:

  1. Гумени ръкавици – те са чудесни за премахването на животинската коса от дрехите и тапицерията. С тях няма да губите време, защото козината и космите на домашни любимци се придържат към повърхностите ежедневно. Сами ще се уверите, че вълната на вашия домашен любимец лесно се придържа към ръкавиците.
  2. Почистете душ слушалката с оцет

Добавете достатъчно оцет към полиетиленовата торбичка и поставете душ слушалката в нея. Използвайте лепяща лента, за да фиксирате около глава. Нека оцетът да разяде мръсотия за една цяла нощ, а на сутринта ще намерите лъскава и чиста душ глава.

  1. Мокри кръгове от чашите по мебели

Ако имате мокри кръгове върху дървени повърхности, използвайте сешоар, за да се отървете от тях. Отстраняването се дължи на изсъхването на влагата в дълбочината на дървото. След около петнадесет минути ще изсъхнат.

  1. Сода и оцет

Смесете еднакви количества сода за хляб и оцет. Този инструмент е чудесен за почистване на всякакви форми мръсотия, създадени навсякъде.

  1. Отлепете всички натрупвания по микровълновата фурна с лимони

Напълнете микровълнова фурна с 500 мл вода и сок с два лимона. Включете микровълновата печка за максимална мощност от пет до десет минути. След това изтрийте микровълновата с хартиена кърпа или хавлиена кърпа.

  1. Почистете повърхността на плочата с оцет

Създайте съотношение „един към един“ или смес от оцет и вода и я използвайте, за да почистите чинията си.

  1. Рокли за почистване на дрехите – отличен асистент

Ролките за дрехи са чудесни за употреба върху артикули като абажури и възглавници. Прахът, събран върху битови предмети, може лесно да бъде отстранен с лепкава ролка.

  1. Алкохолът премахва петна

За да използвате алкохола като средство за премахване на петна, най-добре е да го напълните в бутилка за пръскане. Нанасяйте алкохол върху петно ​​на дивана или друга тапицерия и го избършете с чиста твърда четка.

  1. Почистете тоалетната с Coca-Cola

Coca-Cola е ефективен почистващ препарат за тоалетни чинии. Налейте Coca-Cola в тоалетната и внимавайте за лесно отстраняване на плаката. Тя работи по-добре от повечето инструменти за тоалетни чинии.

  1. Използвайте лентата за премахване на трохи и прах

Лентата е ефективна за премахване на мръсотия, прах и трохи. Прахът, прилепнал към повърхността, лесно се отстранява с помощта на лепилна лента. Просто намерете най-ефективния размер, поставете касетата и бързо я извадете.

 

Ekaterina Georgieva