Магазин за матраци

Мнозина избират да направят своята покупка в магазин за матраци, мислейки си, че ще могат реално да тестват и да изберат правилния матрак. За жалост действителността е съвсем различна. Повечето хора не знаят как да тестват матрака и след покупката се оказва, че матракът не е удобен.

Независимо дали ще пазарувате в магазин за матраци със собствен шоурум или ще поръчате матрака от онлайн магазин, тестването може да стане едва в домашни условия.

Ето на какво да обърнете внимание.

Ако матракът ще е за спалня и ще се ползва от двама, най-добрия вариант е да отидете в магазина двамата. Така ще можете да прецените как се държи матрака, когато на него лежат двама души. Тъй като тежестта се разпределя по различен начин, твърде възможно е на един от двамата матракът да не е удобен.

Почти няма хора, които спят съвсем неподвижно. Затова, когато сте решили действително да тествате матраците, не стойте неподвижно на тях, а се размърдайте и усетете как се държат.

Производителите на матраци съветват, когато тествате матрак съблечете поне връхните си дрехи. Така ще се доближите максимално до състоянието на съня.

Не прибързвайте с избора. Полежете, повъртете се. Ако трябва станете и пак легнете. Избирате комфорт за тялото си, а и цените са достатъчно високи, за да не си правите експерименти.

Когато избирате матрак, гледайте да е по-широк. Не е нормално, когато се въртите нощем да се притеснявате дали няма да паднете от леглото в съня си. Това важи особено много за спалните. Матракът трябва да осигурява достатъчно място за двамата спящи. Не допускайте да спите един върху друг. Така сънят няма да е ползотворен за никого от вас.

Изборът на удобен матрак е труден и е добре да има с кого да се консултирате. Продавачите в магазина могат да отговорят на всички въпроси, които ви вълнуват, затова не се притеснявайте да питате за всичко, което не ви е ясно.

Georgi