4 хитринки за жилището с голям ефект

Ако и ти си една къщовница и добра домакиня, която държи на домашния уют и от време на време обожава да разнообразява интериора, то това е твоето място.

Научи се на нещо ново и опитай нещо по-разчупено. Започни с бригада за опразване на жилище с мебели.

Дори с минимални вложения, внеси хармония, изящество и красота в дома си. Ето, как:

  1. Есента вече „хлопа“ на вратата и въпреки качествените уплътнения, нови прозорци и врати все имаш усещането, че отнякъде струи въздух. За да не харчиш излишни пари за руло на вратата и лесно и практично да се избавиш от въздушните течения и шума от съседите, предлагаме ти да – измери ширината на вратата, избери парче плат и направи от него дълга и тънка калъфка. Размерите на последната трябва да са с ширина на долния отвор на вратата. Когато е готова напълни я със стари парчета плат, памук, дунапрен и всичко, което смяташ, че ще изолира и е меко. Затвори най-горния отвор. Тази вещ е практична за детската стая, където децата вечно са на пода.
  2. Направи си любовна градина – за целта използвай стар стъклен буркан, в който може да поставиш малка, ароматна свещ. Закачи буркана на някоя клонка на дървото в двора. Може да използваш красива лента, с която да обвиеш отвора му и която да служи за дръжка за закачване. Подобни фенери може да направиш в неограничен брой. С това ще озариш атмосферата навън и ще придадеш вълнуващ романтична картина.
  3. Знаеш ли, че и старите метални кошници от едно време могат да разнообразят дома ти и да спестят малко пари. Питаш се как да стане това. Вземе кошницата и ако е метална пребоядисай я. След това се зареди с няколко пирона или дюбела, които умело забий в стената. Така ще имаш красив стелаж в ретро стил за банята, където може да редиш кърпи, гъби, душ гелове и шампоани.
  4. Старата бутилка от 10 годишно вино е толкова красива, че още заема място на някои от стелажите в шкафа. Сега е момента да я преобразиш в красива и скъпо изглеждаща ваза. За целта снабди се с различни мъниста, копчета или миди. Приготви си и 1-2 опаковки от мигновените лепила и започвай лепенето. В случай, че по бутилката има останали етикети предварително ги отстрани с вода, до идеален блясък на стъклото. Подсуши и започни внимателно с лепенето на всеки елемент.

 

Ekaterina Georgieva