HD плочки – революционна технология в изпичането на керамиката

Когато хората избират плочки за баня , плочки за кухня, за външно облицоване, и т.н., те се интересуват да получат качество за парите, които ще платят. В този смисъл, едва ли се интересуват точно от процесите, които водят към крайния резултат, но със сигурност, когато видят описание на продукт е добре да за запознати от обща култура какво купуват. В този смисъл, представяме един съвсем нов вид плочки, които се означават като HD керамични плочки и когато видите това означение, трябва да знаете какво означава.

HD керамични плочки – това всъщност са хибридни плочки, получени по една технология, която съчетава техническите характеристики на керамичните и гранитогресните плочки.  Резултатът е плочка, която има предимствата на гранитогреса и изгодната цена на керамичните плочки. Нека да погледнем и разликите обаче.

Хибридната плочка е пресована до много по-висока плътност от стандартната керамична плочка и изпечена на същата температура, при която се изпичат гранитогресни плочки.

Финитурата е със същата глазура както при гранитогреса, което дава страхотен краен резултат откъм представителен стандарт и качествата на плочките в ежедневна среда.

Директно може да се монтират за външни настилки и облицовки, за разлика от  повечето керамични плочки и по-дебелите плочки гранитогрес за външно полагане.

Към този вид плочки, също така, много лесно могат да се прилагат модерни принт технологии, които да ги направят още по-визуално атрактивни и да предават послания в интериора или екстериора, различни красиви ефекти имитиращи природни материали и т.н.

Този вид хибридни HD плочки имат и по-добра абсорбция на водата от гранитогресните плочки. Като в случая е добре да знаете и че, HD не значи висока резолюция както при мониторите и телевизорите, а означава висока плътност, именно заради технологията, която се използва, за да се получи плочката. Изборът е винаги във ваши ръце!

Alex Georgiev