Последната победа на Валенсия над Атлетико Мадрид

Валенсия записа последната си победа над Атлетико Мадрид през далечната 2014 година, в един от най-интригуващите мачове от испанската Примера дивисион. В този момент Атлетико Мадрид загубиха второто място, след като не успяха да издържат на темпото на Реал Мадрид и съвсем логично бяха изместени от „кралския клуб“. Въпреки това, те все още имаха шанс да си го върнат при една евентуална победа в този двубой и грешна стъпка на Реал при визитата им на Сарагоса. Дори да не успеят да изместят градския си съперник от второто място, момчетата на Диего Симеоне, оставаха с утехата, че следващата година ще играят в най-комерсиалния европейски клубен турнир на планетата, тъй като имат преднина, която не може да бъде преодоляна.

Междувременно Валенсия заемаха пета позиция с актив от 45 точки. Тяхната цел до края на сезона бе да изместят от четвъртото място Реал Сосиедад, който впечатли всички анализатори с представянето си от началото на първенството.

Диего Симеоне разполагаше със целия си кадрови потенциал и нямаше сериозни проблеми за тази среща, докато за Валенсия аут бе основния им голмайстор и звезда на отбора Роберто Солдадо, който така и не успя да се възстанови от контузията, която го измъчва дълго време. Наред със Солдадо под въпрос оставаше и другият нападател Нелсон Валдес. Парагвайският нападател по-скоро бе изморен от участието си в мачовете за националния си отбор, но в случая трябваше да заеме мястото на Роберто.

В едно такова дерби, никой не очакваше развоя на събитията и победата на Валенсия с 3-1. Дори най-смелите типстъри от сайтовете за футболни прогнози като 7dniprognozi.com , не очакваха, че „прилепите“ ще поведат с 3-0 още до 13-тата минута, но за съжаление това е единственият им успех над „дюшекчийте“ до наши дни, включващ над 10 преки двубоя.

admin