Как да изберем успешно аксесоарите за дрехи

Когато създавате свой собствен индивидуален образ, няма никакви дреболии! Независимо от стила, който предпочитате, в зависимост от обстоятелствата или настроението, най-важното е да го завършите и да комбинирате всички елементи от цялостното облекло.

Модните аксесоари са точно онези елементи в гардероба, които ще помогнат за завършване на изображението или дори кардинално, в рамките на няколко минути, да ви променят. Например, усукана колан, шифон или копринен шал вързан през рамо, може да ви трансформира в бизнес или делова визия. Съчетание между едноцветна рокля за празник, среща с приятел и дори за рожден ден или театъра може да бъде блестящо допълнена с подходящи аксесоари. Подобен модел е и къса кожена пола. Тя подхожда с всичко и е много добър избор.

Успешниятнабор аксесоари зависи преди всичко от вашия вкус, стил и ситуация, стилистично в посоката на вашия моден гардероб. В крайна сметка, с всеки нов моден сезон дизайнерите променят препоръките, които диктуват мнения, независимо и много често на база стереотипите. Например, само преди десет години, комбинация от синьо и зелено в един модел се е смятала за пълна липса на вкус, но сега никой не е шокиран, а дори понякога става модна тенденцията на сезона.

Следователно, за да бъдете сигурен, че правилния избор на аксесоари за вашия гардероб се ръководи от правилата на класически комбинации от предмети и цветове, трябва да знаете: Как да изберете най-подходящата чанта или колан.

За костюм или рокля в бизнес стил чантата трябва да е със среден размер и матово покритие, запазвайки обема, т.е. твърда форма. Предпочитан модел е с две или една ръкохватки със средна височина. Много често се предлага дълга дръжка за такива торби. Но тази опция вече не е за бизнес стил – затова може да носите чанта с наметало или палто.

Чанти за меки форми, среден или голям размер, кожа, велур и текстил, чанти подходящи за спорт и етно стил, в стила на „хипи“ стил, могат да са успешно допълнение към вашия гардероб. Достатъчно е само да знаете как да ги комбинирате и с кои дрехи.

Обемни кожени чанти от твърда или полу-мека форма – един от популярните елементи на нашия гардероб. Всъщност, е много по-удобно да се съхранява всичко необходимо в една торба, отколкото да носите допълнителна и да държите символична елегантна чанта.

 

И за „церемониалните“ изложби, като допълнение към вечерта, коктейла или празничната рокля, всички размери, цветове и нюанси са абсолютно незаменими. Успешният избор на този моден аксесоар ще завърши всяко изображение.

Alex Georgiev