Дамски панталони – разнообразието в модели, стилове и размери

Как да се определи правилно размера на жените панталони? Отговорът е прост: трябва да направите внимателни измервания и след това да сравните фигурите с таблици с размери на женски дрехи и панталони. В тази статия ще ви покажем как да направите това възможно най-точно.

По-добре е да правите измервания с асистент, който ще ви помогне да вземете точно и правилно данните. В този процес се опитайте да следвате следните правила:

  • използвайте подходяща сантиметър;
  • стойте прави, поддържайки обичайната позиция на тялото, не гълтайте и не издувайте корема, за да няма отклонения;

Лентата не трябва да се опъва или да е опъната, тя трябва да пасва плътно към тялото по линията на измерване.

Единен стандарт за размер на женското облекло: https://fashioncolors.bg/dreha/damski-drehi/%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B2%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%B0-102332 не съществува. Чуждите производители използват както азбучните, така и цифровите маркировки.

Използват се и следните символи за идентифициране размера и се поставя върху международни етикети: XXS  и XS – много малки, S – малък, М – среда, L – голям, XL – много голяма, XXL и XXXL максимално голям.

За да се движите в международни измерения, достатъчно е да помните или някъде да определите корелацията на стойностите (международен – руски):

Американски размери дамски панталони

С дамските размери на панталоните о номерацията на САЩ, всичко е много по-сложно. Тук дрехите се определят според ширината на талията (W) и дължината на шева на вътрешната страна на крака (L). Всички данни са в инчове: 1 инч е 2,54 см.

За обозначаване на растежа се използва разделянето на азбуката: P ( Petit „small“) = 28 инча, S = 30 инча, M = 32 инча, L = 34 инча. Следователно, етикетът на внесените панталони се представя чрез комбинация от основните параметри, например W32 L34: талията (W) и дължината на крака (L).

Много производители използват таблиците с размери за дамските панталони със замятка и декорация RUMENA , които имат грешка от 1 до 5 см.

Когато купувате панталони предвидете и малко в плюс към свободното разстояние, защото след първите изпирания е много вероятно такъв да се свие. Това се отнася при различни модели дамски панталони. За дънките е по-характерно отпускане след време.

Ekaterina Georgieva