Защо е по-добре да си купите кола от оторизиран дилър

При закупуването на нова кола, всеки автомобилист е изправен пред три основни проблема:

Коя кола е по-добра?

Каква е най-изгодната цена?

Къде да купя желаната кола?

Ако първите два въпроса са от изключително индивидуален характер, тогава опитът на съмишленици помага частично при разрешаването на потенциален купувач. Както показва практиката през последните години, повечето хора са склонни да купуват автомобил от оторизиран дилър. Каква е причината за този избор и струва ли си да търсите колата, от която се нуждаете, от приятели или пазара, включително „сиви“ и виртуални? Нека се опитаме да разберем:https://autoprofi.bg/akumulator-varta-silver-dynamic-63ah-prod1263.html.

Преди малко повече от половин век всяка кола е смятана за луксозна стока и да я купим, изглеждаше нещо извънредно, сложно, почти невъзможно. Смятало се за разумно да се купи кола от добър познат. Такава сделка е помагала да се избегне измама, когато се плаща за скъп продукт и, разбира се, се гарантира качеството му.

Днес колата се превърна в стока с масово търсене, поради което всички операции с превозни средства са ежедневни и дори обичайни. Колкото повече автомобили произвеждат, толкова по-трудно е продавачите да намерят своя купувач. В условията на силна конкуренция, доставчиците и търговците на дребно опитват различни трикове, за да привлекат вниманието и често успяват.

По-рядко автомобилите се купуват от ръце на напълно непознати. Това се дължи на масата на случаите, когато колата, закупена на пазара се оказва погрешна, внезапно придобива престъпно естество. Не е тайна, че „майсторите“ внимателното укриват следи от пътно-транспортни произшествия и използват всички възможни средства. Ако все пак решите да търсите кола сред офертите на частни лица, не забравяйте да се обърнете към квалифициран специалист, който може да различи измамите и да определи реалното техническо състояние на автомобила.

Предимства на сътрудничеството с оторизиран дилър:

Официалният търговец е законният представител на автомобилния производител, упълномощен да доставя продуктите на определена територия и да извършва гаранционно и следгаранционно обслужване.

Всяко дилърско звено работи в строго съответствие с корпоративните изисквания на производителя, които определят високото качество на обслужване на клиентите. Компетентността на специално обучен персонал в салони и сервизни центрове включва: консултации по всички въпроси, свързани с подбора и закупуването на автомобил, както и поддръжка и ремонтни работи в съответствие с препоръките на производителя.

Всички сделки, сключени в дилърския център, преминават задължителен правен контрол. Не може да се притеснявате за сигурността на плащанията и правилността на необходимите документи – компетентните служители се грижат за всичко: https://autoprofi.bg/total-atx-prod1586.html.

Високият професионализъм и внимателното отношение към всеки клиент са основните принципи на работата на компанията. Десетки хиляди хора поверяват грижата си за колата на оторизирани сервизи и дилъри.

Alex Georgiev