Уеб дизайн – цветовете за дизайна на сайт. Психология

Уеб дизайн и психологията на човешкото възприятие. Ще кажете, какво общо има една психология на възприятието с дизайна за уеб? Ами много! От гледна точка на чисто първичните човешки възприятия, цветовете, формите, посланията и видеата в един уебсайт – го правят атрактивен или не! WebDesignBulgaria.net е бранда създаващ индивидуални уеб дизайни за своите клиенти, за да могат напълно да разгърнат онлайн потенциала си сред потребителите. Целите на един дизайн за уеб са конкретни. Можете да целите представянето на услуга или продукт, да запознаете клиента с полезна информация, да го ангажирате със снимки или видео – най-често целите на дизайна са няколко, обединени в едно общо ядро! Нека разгледаме силата на цветовете за един дизайн малко по-отблизо.

Уеб дизайн, цветове, форми и психология

Цветовете са нещо много специфично. Те не само в уеб дизайна, но и като цяло са двигател на човешка емоция, която е първосигнална и неповторима. Много проучвания в областта на психологическото въздействие на цветовете, са доказали, че всеки цвят си има определена емоция. Тоест зеленото е спокойствие, синьото е респект, лилавото лукс, жълтото щастие, червеното вълнение и така нататък. В рамките на това мислене, дизайнерите на уеб страници и сайтове, много добре знаят силата на формата и цвета. Така например бутоните за действие (покупка) на един онлайн магазин е добре да са ярки и забележими! Така подсъзнателно извършването на действие от страна на клиента е очевидно. При това винаги активния цвят се ползва на малки пространства, защото уморява съзнанието на потребителя.

За фон на страниците се избират меки тонове. Снимките например е добре да са по-големи и една интересна подробност – снимките на хора, усмихнати и лъчезарни, предизвикват доверието на потребителя и го карат да се чувства на сигурно място. Синия цвят освен респект, носи и спокойствие. Той е силно предпочитан за информационните блогове и фирмени сайтове. По отношение на психологията на потребителя, играта на форми и йерархията им е много важен аспект, на уеб дизайна също. Винаги важните неща са по-големи и забележими от по-маловажните! В уеб дизайна цвета и формата играе роля и за логото на фирмата, за неговите линкове на сайта, за ревютата на клиенти и прочие. Като цяло многослойното тънко въздействие върху човешката психика винаги работи в дизайна. WebDesignBulgaria.net е вашият гарант за качествен уеб дизайн, така че доверете им се!

admin