Как да направите подравняване за гръбначния стълб докато спите

Висока възглавница, странично лягане. Дръжте гръбнака на линия!

Колко от вас са се отправили към леглото, отчаяно искащи да спят, само за да преживеят дълга нощ, а на сутринта са се събуждали с болезнени стави и мускулни схващания?

Сънят е едно от най-важните неща, които правим всеки ден за нашите тела и е важно да сме колкото се може по-комфортно, но да не се приспособяваме правилно към гръбнака докато спим – най-важното нещо, което можем да направим – не изглежда дори толкова лесно.

Добрата новина е, че има повече продукти, достъпни от всякога, за да ви помогнат да постигнете правилното изравняване на гръбначния стълб в леглото (и без помощта на хиропрактор). Един от най-поддържащите матраци са моделите с мемори гел и пяна.

Те са предназначени специално за позициониране и правилно изравняване на гръбначния стълб докато спим.

Матракът трябва да има подобаваща подкрепа за гръбначния стълб, която да облекчава точката на натиск и да запази точната температура, докато спим.

Напълнени с гел възглавниците са страхотни за привеждане в съответствие и поддържане на хладно.

Възглавниците отдавна се използват, за да помогнат на хората да получат възможно най-комфортно настаняване в леглото. Те имат способността да допълнят нужното ниво, което матрак и леглото не успяват.

Голямата възглавница може да служи за правилното подравняване на врата. Тъй като шията трябва да се поддържа, докато спим заради естествената й крива.

Възглавницата с гел, може да запази формата си през цялата нощ, като гръбнакът остава поддържан  правилно.

Възглавници служи също и за подпомагане на бедрата и краката.

Важно е да получите възглавница, която поддържа врата и горната област на гръбначния стълб, възглавниците също могат да играят роля в подравняване на таза и долната част на гръбначния стълб. Ако възглавницата се поставя между коленете, поддържането на гърба предпазва и от усукване.

Поддръжка на гърба

Не е лоша идея да използвате възглавници, за да поддържате гръбнака си в правилна поза.

Ако заспивате по стомах, поставете ниска възглавница под бедрата, за да не изкривите гръбнака. Също така е важно да се помисли за възглавници под колената и да се изравни таза. Така ще се предпазва и долната част на гърба.

Спрете се на екологични възглавници с естествени материали. Те са хипоалергенни, противопоставят се на плесени и прахови акари, естествено регулират телесната температура чрез отблъскване на влагата и са невероятно твърди, което ги прави чудесни за подкрепа на шията и гръбнака, особено за страните.

Гърбът е всичко. Ако го държите в съответствие, докато спите, ще бъдете изумени колко по-добре ще работите в други области от живота си.

Ekaterina Georgieva