Поплин за спално бельо – перфектно за подарък

Всяка дама харесва качествените и луксозни материи, а в избора на спално бельо няма две мнения. Поплинът за спални комплекти е чудесен избор за подарък.

В направено проучване сред жени и мъже със завързани очи, става ясно, че опита при докосването на плата с ръка може да издаде неговите характеристики.

Жените, избиращи коприна и сатен свързват плата поплин именно с тях, а при 99% от мъжете поплинът не е плат, който носи удоволствие и наслада.

Качествата, които притежава бельото поплин обясняват защо е така търсен от нежната половина на човечеството.

Ето защо:

За всички, които не са насяно, поплинът е естествена тъкан, създадена от 100% натурален памук. Този плат е с плътна и мека текстура. В състава му участват специално изтъкани нишки, които образуват уникални по рода си сплитъци, а самата повърхност е с лек релеф. Спалното бельо поплин е плътно, меко и притежава несравним блясък.

Спални комплекти с поплин не изискват особени грижи. Тази материали се изпират лесно при 30 градуса и за тях не е необходимо гладене. Завивките с поплин са леки, пропускат въздух и не се мачкат. Най-важни сред предимствата на поплина са якостта и плътността.

Леглата с висококачествени матраци, подматрачни рамки и топматраци служат много по-дълго и ще са устойчиви на изтриване и стречинг, когато ключът към дългосрочната употреба се крие в избора на правилно подбран спален комплект.

Водещ фактор е, че поплинът е натурален и екосъобразен материал, което обяснява, защо не предизвиква алергични реакции или дразнения.

Спалното бельо е високо ценено и заради неговата мекота и бързо усвояване на влага, а възможността му да задържа топлината го правят просто безценен.

Бельо от този плат ще издържат най-малко триста измивания.

Сред водещите характеристики на материала са неговата плътност и здравина.

Като се има предвид всички споменати качества, друг голям плюс е фактът, че спалното бельо е много икономично в сравнение с коприна или плат американ.

  • Какво всъщност е поплин

Това име е известно още в средновековна Европа, когато от него е изработена тога, специално за папата.

В производството му участват памучни тъкани втъкани с помощта на прежди с различни дебелини: основа – тънък и второстепенна с дебели нишки. Резултатът малки снопове. Благодарение на тази сплитка се постига много фин на пипане, бляскав плат, наподобяващ сатен, но с по-добро от него качество.

  • Грижа за спалните комплекти от поплин

За да изглеждаше като нов вашия спален комплект, следвайте някои лесни правила за грижи:

По време на първото изпиране трябва да се отбележи, че прането може да се свие, така че подходете с голямо внимание, както по време на пране, така и при сушене и гладене.

Температурата при изпиране не трябва да надвишава 30 градуса. Моделите спално бельо поплин са устойчиви на пране и гладене, но с белина не е необходимо да експериментирате.

Когато миете трябва да сте изключително внимателни и да изберете деликатен цикъл.

Спалното бельо поплин е перфектния подарък, който ще ви служи за години напред!

Още информация може да откриете в intershop.bg

 

 

Ekaterina Georgieva