Най-бързо развиващи се тенденции в хотелиерския бизнес

Хотелите определено се промениха с навлизането в новия век. Затова допринесоха както множество технологични открития, така и развиващите се нужди и изисквания на пътуващите  и гостите на хотелите. Освен това, модерните хотели ясно адаптираха в тяхното пространство социалните промени, които настъпиха в градската среда като собствениците и бранша предложиха творчески решения.

 

Не е типично когато представяме хотелски услуги да започваме с банята, но наистина СПА тенденцията е една от най-ярките промени в хотелското пространство. Банята вече не се възприема като спомагателно помещение, което ако може да бъде ограничено, за да се разшири мястото за битуване. Съвременният пътешественик очаква повече от това, което получава в своя дом, може би затова в тръгнал на път. При положение, че ще може да получи СПА услуги извън дома си, всеки хотел, който предлага качествено Спа и Уелнес, директно кани такива хора при себе си. Затова тази тенденция най-бързо се интегрира в модерната хотелска среда.

 

Продължаваме да не обръщаме вниманието към спалнята в хотела. Защото ресторантите и храната са другата тенденция, която много промени отношението към съвременните хотели. Ресторантът в хотела не трябва да е само мястото, в което отиваш да се нахраниш. Храната и готвенето са изкуство, и за да бъде усетено това, те трябва да получат своето място. Така виждаме все повече хотелски ресторанти, превърнати чрез дизайна в страхотни пространства, където храненето се превръща в изкусително удоволствие.

 

Лично пространство. Тази категория на пръв поглед леко размита, намира своето отражение в новите интериорни решения за стаите в хотелите. Личното пространство по начало не значи само да се осигури  интимно място в стаята за спане в хотела, макар и с уникален дизайн. Но различни зони в хотела, които позволяват спокойствие и обособена среда, както за лични срещи, така и за бизнес разговори. Това се създава с много финес и е трудна задача при ограничено пространство.

 

Иначе ако погледнем по-генерално на тенденциите, можем да кажем, че класическата спалня-масичка-шкафче вече не е решение за ничий хотел навсякъде по света, за да накарат човек да се почувства добре. Затова вече всеки интериор от стая до стая, от хотел до хотел се стреми да предлага най-различни решения, за да привлече към себе си повече гости и посетители. Креативни офис пространства за бизнес елита, спални с уникални интериорни решения, модерни високотехнологични решения за телевизия, музика и визуална декорация в стаите; гурме кухня, спа услуги, различни забавления – това са тенденциите в пространството на модерния хотел.

Източник: http://jambo-bg.com/

Alex Georgiev